Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • RICARDO BELLVESER PARLARÀ DE REALISME SOCIAL A LA SEU

RICARDO BELLVESER PARLARÀ DE REALISME SOCIAL A LA SEU

El dijous 22 de novembre, el poeta valencià Ricardo Bellveser oferirà la conferència “El realisme social des de la perifèria”, a la Seu Universitària d'Alacant. Poeta, professor, investigador, novel·lista... Bellveser compagina la seua activitat creativa amb la direcció de l’institut cultural Alfons El Magnànim de la Diputació de València i el seu treball de presentador del programa cultural Encontres de Punt2.

La conferència forma part del cicle que dirigeix Enrique Cerdán Tato sobre la generació literària espanyola de meitat de segle, el realisme social, en què està previst que participen professors com Miguel Ángel Lozano, Raquel Arias, Mario Martínez, José Carlos Rovira i Julio Rodríguez Puertotas. El cicle abordarà la manera com, en els primers anys de les dècada dels cinquanta del segle XX, irromp en el panorama literari espanyol una nova narrativa de postguerra, basada en la necessitat d'expressar la realitat històrica del moment, des de la crítica o el compromís social. Els novel·listes del realisme social van passar a la història de la literatura amb el nom de Generació dels 50.

Les sessions es desenvoluparan, una vegada al mes, a la Seu Universitària d'Alacant a les 20.15 h, fins al mes d'abril. L'entrada és lliure.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464