Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • ROCK I CONTRACULTURA, AMB IGNACIO JULIÀ I JAIME GONZALO

ROCK I CONTRACULTURA, AMB IGNACIO JULIÀ I JAIME GONZALO

La contracultura com a reacció al pensament dominant i la seua predestinació al fracàs a causa de l’absorció que pateix per part de la cultura oficial és el tema central del taller “Rock i contracultura”, impartit per Jaime Gonzalo, actual director de la mítica revista Ruta 66 i col·laborador del diari El Mundo, i Ignacio Julià, fundador de la publicació i autor, entre d’altres, de les biografies autoritzades de Velvet Underground i Sonic Youth i de títols sobre John Lennon, The Clash, Bruce Springsteen, Ramones o Neil Young.

El taller, que s'impartirà del 19 al 30 de novembre, estarà dividit en dues parts diferenciades. En la primera, segons explica Gonzalo, “Remuntant-nos a contracultures remotes com el cristianisme i el surrealisme, arribarem a la contracultura rock. D'Elvis Presley a The Beatles es consolida el brou de cultiu d'un nou sistema de coneixement de la segona meitat dels 60 conegut com contracultura o underground, les capitals del qual són San Francisco, Londres i Detroit”. En aquesta part del curs, es parlarà de temes com les drogues i el seu impacte en el moviment, Maig del 68 i les mobilitzacions contra la guerra del Vietnam i el situacionisme i el punk, els dos últims fracassos contraculturals. Per la seua banda, Julià se centrarà en continguts com la qüestió “Rock: art o indústria?” i la vinculació entre el rock i la història, el cinema i la televisió, la literatura, la moda i la publicitat.

El curs, dotat amb 3 crèdits de lliure configuració, es desenvoluparà de dilluns a divendres de 17.00 h a 20.00 h.

Matrícula
Punt d'Informació Cultural (PIC)
Tel. 965 90 3725
ofi.cultura@ua.es

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464