Saltar apartados

VIATJANT PER CUBA, ARGENTINA, ROMANIA I ESPANYA

Un nou cicle de la sala Aifos de la Universitat d'Alacant, aquesta vegada dedicat a la diversitat cultural, es desenvoluparà a la sala Aifos fins al 19 de desembre. Cuba, Romania, Argentina i Espanya seran els països seleccionats per a fer diverses activitats culturals, que inclouen una exposició fotogràfica dedicada a la Cuba més autèntica, un taller que pretén donar una visió de la cultura cubana dels últims cinquanta anys, amb la presència del cineasta Nelson Rodríguez, el poeta Frank Abel Dopico i el narrador i historiador d'Art Ronaldo Menéndez; l'obra teatral Manole o el don de amar, basada en una popular llegenda romanesa; un concert de folklore argentí o l'última proposta del polifacètic Albert Pla.

El 29 de novembre, a les 19.00 h, s'inaugurarà la mostra “Cuba va Cuba viene”, realitzada pel professor del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la UA Fernando Olivares, en col·laboració amb el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti. L'exposició, segons explica Olivares, “és una mirada íntima i personal que mostra la Cuba autèntica, la de la ciutat de Santiago, que és menys turística que L'Havana, on els senyals d'identitat cubans ixen amb més força”. El títol de la mostra, encara que és “bastant optimista”, també amaga un missatge crític. “S’hi poden trobar mirades perdudes, esperes i un viatge de vida que comença amb gent jove i acaba amb els rostres de les persones majors”. El projecte d'Olivares va sorgir paral·lelament a un projecte d'investigació sobre la propaganda cubana i va aprofitar el viatge per a retratar la manera de viure i l'esperit de l’illa. “Era un moment especial per a endur-me Cuba en imatges, perquè és l'últim reducte del comunisme, amb Fidel malalt”. Així mateix, s'exhibeixen imatges d'aquesta mostra en La Charca.

A més, del 27 al 29 de novembre, el taller “Cuba en su cultura”, coordinat per la professora i directora del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti Carmen Alemany, repassarà les últimes dècades de la cultura cubana. “La idea és apropar-se a alguns aspectes de la cultura cubana, com ara el cinema, la literatura, tant la narrativa com la poesia, donar una visió de les mostres pictòriques dels últims anys i aprofundir en els aspectes sociològics de la societat cubana”, explica Alemany.

Amb relació a Romania, el 28 de novembre la Companyia Teatre Nacional Targu Mures durà a escena, al paranimf de UA, Manole o el don de amar, un espectacle visual basat en una de les grans obres de la literatura oral d'aquest país. El 12 de desembre serà el torn de l’inclassificable Albert Pla, que ens tornarà a sorprendre amb el seu espectacle El malo de la película, un muntatge que combina el teatre, el cinema i la música. El punt final d'aquest cicle vindrà de la mà de l'espectacle musical Buenos Aires Hora Tango y Pachamama, un viatge per l'extensa geografia argentina al ritme del seu ric i variat folklore.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464