Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • REVISIÓ DEL FOLKLORE TRADICIONAL VALENCIÀ AMB SALPASSA

REVISIÓ DEL FOLKLORE TRADICIONAL VALENCIÀ AMB SALPASSA

El Paranimf de la UA acollirà el pròxim 16 de gener, a les 20.00 hores, l'espectacle Íntim (murmuris a plena llum de dues dècades de vida), un muntatge del grup Salpassa amb música en directe de El So dels Barrejats que duu a escena el folklore tradicional de les comarques valencianes. Amb una cura especial en els detalls i en la reproducció de les vestimentes, elaborades amb patrons antics, Salpassa commemora amb aquest espectacle els seus vint anys de vida.

Segons explica el director, Daniel Alberola, “l'objectiu de Salpassa és la difusió, investigació i restauració del folklore tradicional valencià. A més, volem mostrar el folklore d'una manera actual i dinàmica, així com les seues àmplies possibilitats”. El muntatge, on es combina la dansa i el teatre amb la música en directe, està dividit en seqüències d'anys. “El repertori és molt ampli, perquè va des de les comarques del nord a les del sud, però també hi ha folklore del Maestrat i de la zona de Requena i Utiel, entre altres. A més, la música i la dansa van acompanyades d'indumentàries que reprodueixen fidedignament els vestits originals de època. S'ofereix una visió general de les vestimentes que s'utilitzaven en les diferents zones i també les diverses formes de vestir en cerimònies religioses”, explica Alberola.

Així mateix, el director afirma que “el potencial més important és el ball i la música en directe, conjugat amb esquetxos còmics sobre situacions tòpiques que els ocorren als grups folklòrics. També hi ha cinc intervencions d'una figura al·legòrica que és la que ens ha inspirat. Aquest personatge és el fil conductor de l'espectacle”.

Recollida d'invitacions en la sala Aifos de la UA.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464