Saltar apartados

DONES EN DEMOCRÀCIA

El 26 de febrer començarà a la Universitat d'Alacant el curs “Dones en democràcia. Del procés constituent a la Llei d'igualtat: 30 anys avançant”, codirigit per les professores de la UA Nilda Garay, Concha Collado, María Ángeles Moraga i Mar Esquembre, en el qual s'analitzarà la inclusió de la igualtat real en l'evolució de la democràcia espanyola i en el constitucionalisme actual. El curs s'inclou dins dels actes del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, que ha organitzat la Universitat d'Alacant. El curs es desenvoluparà fins al dijous 28 de febrer, a la sala de graus de la Facultat de Dret.

Organitzat pel Seminari Universitari sobre els Drets de les Dones de l'Àrea de Dret Constitucional del Departament d'Estudis Jurídics de l'Estat, amb la col·laboració del Centre d'Estudis sobre la Dona i el Ministeri de Treball i Afers Socials, el curs farà un repàs històric i crític, des del procés constituent fins al punt d'inflexió de la nostra actual democràcia: el reconeixement constitucional de la igualtat real i la seua regulació mitjançant la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes. Així mateix, es debatrà i reflexionarà el fonament de la constitucionalitat de la llei d'igualtat i es plantejaran alternatives per a donar-ne a conèixer l’aplicació des d'una perspectiva interdisciplinar.

Després de la inauguració, a càrrec de la degana de la Facultat de Dret Amparo Navarro Faure, el primer bloc de ponències començarà amb “Memòries d'una lluitadora antifranquista per l'alliberament de la dona”, impartida per la fundadora del Moviment Democràtic de Dones del País Valencià, Rosalia Sender Begué. A continuació serà el torn de la historiadora i documentalista de les Corts Valencianes María Fernanda del Rincón García, que impartirà la conferencia “Entre el que vam ser i el que vam voler ser: el que vam poder en la transició espanyola”. Les jornades continuaran amb la participació de professores de Dret Constitucional de diverses universitats espanyoles i es tancarà el 28 de febrer, a les 12.30 h, amb la taula rodona “La paritat a debat”, en la qual es reuniran parlamentàries, alcaldesses i regidores.

Informació
Secretaria del Dpt. d'Estudis Jurídics de l'Estat
Tel. 965 90 94 97

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464