Saltar apartados

EDUCAR A TRAVÉS DEL CINEMA

Amb el lema “L'educació dels altres”, es duran a terme, del 3 al 7 de març, les III Jornades d'Escola i Cinema, del Secretariat de Cultura, coordinades pels professors de la UA Antoni Giner Gomis i Francesc Pastor. Aquesta setmana, segons comenta Giner, “Ofereix un espai i un temps d'informació, debat i reflexió al voltant d'un encontre entre el cinema i els mestres, que es configura com un pretext, o potser com una necessitat, per a repensar l'ofici d'aprendre, d'ensenyar, de l'escola, de l'alumnat, en definitiva de saber fer possible l'acte de comunicar el coneixement”.

“En aquestes jornades volem utilitzar l'experiència cinematogràfica per a vincular continguts didàctics i educatius que afecten la professió de mestre. El fil conductor d'enguany tracta de posar damunt la taula el fet que no només eduquen els professors sinó el conjunt de la societat. Amb les cinc pel·lícules que hem programat aconseguim treballar temes com l'educació dels pares, dels avis i, fins i tot, altres experiències com una xarxa de pares d'Altea, que proposa activitats educatives que complementen el treball de l'escola”, afirma Giner.

En la primera sessió es projectarà pel·lícula La guerra de los botones, d’Yves Robert. Després, el mestre Ramon Urios parlarà de l’experiència d'Altea. El 4 de març s'exhibirà La casa de mi abuela, d'Adán Aliaga, que aborda el tema de l’“ofici dels avis”. La mestra participant serà M. Carmen Díez, directora del col·legi Aire Lliure. El 5 de març, es projectarà Spellbound, de Jeff Blitz, que donarà motiu a debatre sobre la pressió a la qual se sotmet els xiquets perquè siguen competitius, amb la participació d'Isabel Cerdán. El 6 de març es projectarà Ping pong mongol, de Ning Hao, i es reflexionarà sobre els riscos i limitacions en l'educació dels pares. Finalment, el 7 de març s'exhibirà Billy Elliot, de Stephen Daldry, i Ramon Cardona parlarà sobre el tema d'utilitzar com a recurs didàctic els musicals.

Matrícula
Punt d'Informació Cultural
Tel. 965 90 37 25.
ofi.cultura@ua.esVEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464