Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL LLENGUATGE UNIVERSAL DELS TITELLES I LES OMBRES

EL LLENGUATGE UNIVERSAL DELS TITELLES I LES OMBRES

El teatre de titelles i el teatre d'ombres no és un llenguatge únicament apte per al món infantil. A Àsia, avui dia, encara s'utilitza per a escenificar llegendes i tradicions religioses i a Occident forma part de les arts escèniques, amb totes les seues múltiples possibilitats, i alhora es manté arrelat a la més ferma tradició de teatre popular, directe, espontani i de carrer.

Per a comprendre el rellevant paper social d'aquest art i aprofundir en el sorprenent poder dels titelles a l'hora d'activar les emocions i la imaginació, es desenvoluparà al Secretariat de Cultura de la UA el taller “El llenguatge dels titelles i les ombres”, impartit per Rosa Fraj, del 20 de febrer al 28 de maig.

El curs analitzarà diversos aspectes, com ara el paper dramàtic del titella i dels diversos arquetips, la preparació de l'actor (veu, moviment i tècnica), l'elecció de la història que es contarà, el plantejament escènic i l'elecció de la tècnica, la manipulació del titella i, en últim lloc, el moviment narratiu de les ombres i l'expressió i el moviment en el joc d'ombres.

Matriculació al Punt d’Informació Cultural, al telèfon 965 90 3725 i al correu electrònic ofi.cultura@ua.es

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464