Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA CULTURA GITANA PROTAGONITZA UN TALLER I UNA EXPOSICIÓ

LA CULTURA GITANA PROTAGONITZA UN TALLER I UNA EXPOSICIÓ

Fer visible la realitat dels gitanos i mostrar-ne la diversitat és l'objectiu del taller “Gitanos en la contemporaneïtat: l'heterogeneïtat gitana des de les ciències socials”, que s'impartirà del 12 al 14 de març, organitzat per David Berna Serna, antropòleg i coordinador del Servei de Mediació Intercultural de l'Ajuntament d’Alacant. Paral·lelament, s'exhibirà la mostra fotogràfica “Nòmades d'asfalt”, de Pablo Valero, que es podrà veure a la sala Aifos de la UA fins al 21 de març. Aquestes activitats s'emmarquen en el nou cicle de la sala universitària “Noves tendències i compromís social”, que inclou també altres esdeveniments musicals i teatrals.

Segons explica el coordinador d'aquest projecte conjunt, “al taller durem importants especialistes, que parlaran de diversos aspectes, com ara l'antropòloga de la Universitat Jaume I de Castelló Ana Jiménez, qui reflexionarà sobre la realitat de la dona gitana o l'antropòleg de la Universitat de Jerez José Luis Anta Felez, qui es referirà a la construcció de la imatge dels gitanos, als estereotips. L'antropòleg i president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, Miguel Pajares, farà una conferència sobre els gitanos romanesos i el filòsof i membre de la Fundació Institut de Cultura Gitana Isaac Motos revisarà la construcció cultural de la cultura gitana a través de la història”.

Així mateix, el colofó del taller serà un concert a càrrec del grup de joves gitanos El gallo colorao, que fusiona diverses músiques amb el flamenc. Tindrà lloc a la sala Aifos, a les 20.30 h.

Amb relació a l'exposició, Berrna assenyala que es podran veure prop de quaranta imatges en blanc i negre i en color “que pretenen mostrar la diversitat dels gitanos a la ciutat d'Alacant. Són cares diferents, diferents mirades de gitanos procedents de barris com Joan XXIII, Sant Antoni o el barri del cementeri, que serveixen per a conèixer una cultura tan propera i, alhora, tan allunyada pels estereotips”.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464