Saltar apartados

JUGAR AFAVOREIX EL CONEIXEMENT D'UNA NOVA LLENGUA

El 2 d'abril, a les instal•lacions esportives de la UA, tindrà lloc la III Jornada Escolar de Jocs Tradicional, organitzada per la Coordinació Educativa de Centres amb Programa d'Immersió Lingüística d'Alacant i el Vicerectorat d'Extensió Universitària, amb el suport de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Alacant, l'IES Haygón de Sant Vicent del Raspeig i l’Escola Autonòmica de Jocs Tradicionals. Aquest programa consisteix en una jornada de convivència, en què alumnes del primer cicle de primària dels centres educatius d'immersió lingüística d'Alacant es reuneixen per a participar en diversos jocs tradicionals com “Pollet anglés”, “Pispes”, “Sambori”, “Arrimaeta”, “Mocador per darrere”, “Caçar ratolins” i “Llançament al set i mig”.

La jornada vol mostrar el treball, moltes vegades desconegut, que es porta a terme en els centres d'immersió lingüística. Els objectius pedagògics d'aquesta trobada pretenen que, a partir de la repetició de paraules i frases fetes, l'alumne treballe el llenguatge oral, el gestual i la psicomotricitat. D'aquesta manera, mentre es juga s'utilitza el valencià com a vehicle de comunicació i es crea una actitud positiva d'acceptació de la nova llengua. A més, s'ensenyen als xiquets jocs tradicionals que s'estan perdent i es contribueix a la recuperació d'aquests models de cultura lúdica popular.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464