Saltar apartados

LA DONA EN LA HISTÒRIA DE LA MÚSICA

“Música en femení: dones compositores” és el títol del taller que s’impartirà del 8 d'abril al 29 de maig a càrrec de Rosa Isabel Torregrosa i Lillo. El curs farà “un recorregut per la història de la música, però a través de les composicions de dones”, segons explica la professora mateix.

S’hi tractaran diversos aspectes, com ara les dificultats que van trobar aquestes dones i per què no són conegudes. A més, n’escoltarem i analitzarem les composicions. El recorregut comença en l'edat mitjana i arriba fins al segle XX i inclou noms com Hildegarde von Bingen, Elisabeth Jacques de la Guerre, Fanny Mendelssohn, Clara Wieck, Alma Manhler o Nadia Boulanger, qui fou professora de grans compositors del segle XX.

El curs també vincularà els continguts a altres importants dones en diversos àmbits de la cultura: pintura, literatura i investigació. Torregrosa considera que “és important conèixer aquesta part de la història que no apareix en els llibres, perquè tot està escrit en masculí”.

Matriculació: Punt d'Informació de Cultura (UA), telèfon 965 90 3725 o al correu ofi.cultura@ua.es


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464