Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LES NOVES VEUS DE LA LITERATURA FRANCÒFONA DEL SUD

LES NOVES VEUS DE LA LITERATURA FRANCÒFONA DEL SUD

Dilluns que ve, 10 de març, a les 09.30 h, s'inaugurarà a la sala Aifos de la UA l'exposició “Littératures de Sud, Nouvelle Génération”, que proposa un recorregut per les noves veus de la literatura francòfona del sud i convida a descobrir, a través dels retrats de 22 autors contemporanis i les seues obres, la vitalitat de les literatures de l'Àfrica subsahariana, del Magrib, del Carib i de l'Oceà Índic.

La mostra, cedida per l’Institut Francés de València, s'engloba en la III Setmana de la Francofonia “Camins per l'Àfrica subsahariana”, que es durà terme del 10 al 14 de març i ha sigut organitzada per l'Àrea de Filologia Francesa del Departament de Filologies Integrades, amb el patrocini del Vicerectorat d'Extensió Universitària.

Per a la directora de l'esdeveniment, la professora Ángeles Sirvent, “l'objectiu d'aquestes jornades és donar a conèixer la realitat francòfona en el món, la riquesa cultural dels països francòfons que, en l'actualitat, no és molt coneguda. Cal destacar que les jornades són pluridisciplinars i que enguany s'han dedicat a l'Àfrica subsahariana”. “En la mostra ―continua Sirvent― es pot veure una selecció de l'obra dels diversos autors i les característiques generals de la seua producció, a més d’un resum de les seues aportacions”.

Després de la inauguració de l'exposició, començaran les ponències a la sala de graus de Filosofia i Lletres, amb la conferència inaugural a càrrec de Pierrette Herzberger-Fofana, Gran Premi de Ciències Socials del President de la República de Senegal i activista del feminisme en la lluita contra l'ablació. Herzberger-Fofana reflexionarà sobre l'escriptura de dones a l'Àfrica negra.

Una altra de les ponències destacades de les jornades s’impartirà el divendres 14 de març, a partir de les 09.30 h, a càrrec del president de la Federació Francesa de Clubs UNESCO Yves López, que tractarà si la laïcitat és possible als països africans.

La mostra s'exhibeix fins el 17 d'abril

Fitxer adjunt: programa


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464