Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • RAMON FONTSERÉ, D'ELS JOGLARS, IMPARTEIX EL CURS 'DE L'ACTOR AL PERSONATGE'

RAMON FONTSERÉ, D'ELS JOGLARS, IMPARTEIX EL CURS 'DE L'ACTOR AL PERSONATGE'

L’1 i 2 d'abril, Ramon Fontseré, membre d’Els Joglars, impartirà al Secretariat de Cultura de la UA el curs d’interpretació “De l'actor al personatge” que, segons comenta l'actor, se centrarà en tres aspectes fonamentals: “La creació d'un personatge personal i intransferible, a través dels actors mateix, l'observació de personatges reals, per a després poder usar-los com a font d'inspiració en la creació teatral, i el transvasament dels impulsos dels personatges al cos de l'actor”. “També ―continua Fontseré― tractarem d'aprofitar els impulsos musicals per al reforçament de l'acció teatral, ja que seguint aquest joc es poden aconseguir, en un espai escènic quasi buit, ambients o clímax diferents”.

Nascut a Torelló (Osona, Catalunya, 1956), Fontseré forma part d’Els Joglars des de 1983. Ha participat en les obres Teledeum; Els virtuosos de Fontainebleau; Bye, bye Beethoven; Jo tinc un oncle a Amèrica, i ha interpretat els personatges protagonistes de Columbi Lapsus, El Nacional, Ubú President, La increïble història del Dr. Floit & Mr. Pla, Daaalí, La Trilogia, El Retaule de les meravelles i En un lloc de Manhattan. Ha rebut diversos premis entre els quals destaca el Premi de la Crítica de Barcelona per Ubú President (1996), el Premi Max d'interpretació masculina per La increïble història del Dr.Floit & Mr. Pla (1998) i el Premi Nacional de Teatre per Daaalí (2000). En l'àmbit pedagògic imparteix cursos d'interpretació seguint un mètode de treball propi.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464