Saltar apartados

UNA INUSUAL MIRADA AL MÓN DE L'ESPIONATGE

El 4 d'abril, dins del cicle El Documental del Mes, s'exhibirà The champagne spy, una premiada producció alemano-israeliana que, mitjançant un estil fi i ambmovedor i imatges d'arxiu, s'endinsa en el viatge d'un fill per a desxifrar les identitats del seu pare: un espia de carn i os. Aquest film, basat en un fet real, és una inusual mirada al món ocult de l'éspionaje. La pel•lícula es projecta en la Seu d'Alacant, a les 20.00 i 22.00 hores.

Sinopsis

Quan Oded tenia 12 anys el seu pare li va confessar un secret: era un espia i treballava per al Mosad, l'Institut d'Intel•ligència i Operacions Especials d'Israel. Després de fer-li jurar que no li delataria –la seua vida estava en joc–, va partir per a la seua missió a Egipte.

Estem en l'any 1960 i Oded i la seua mare són israelianes a París. Mentre, el seu pare passa molt temps en el Cairo i quasi mai està a casa. Allí, sota la falsa identitat de Wolfgang Lotz (un ric criador de cavalls alemany i ex-nazi) porta a terme la seua missió secreta: intentar evitar que els alemanys desenvolupen mísiles contra Israel. Per a aquest propòsit, Lotz s'introdueix en el tancat cercle dels científics alemanys duent una vida de luxe i malbaratament per a interpretar el seu personatge.

Premios

Israeli Film Academy Awards 2007. Premi al Millor Documental
Palm Springs International Film Festival 2007. Premi “John Schlesinger” al Millor Llargmetratge Novel
Doc Aviv International Film Festival 2007. Premi del Jurat

Entrada lliure

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464