Saltar apartados

ENFRONTAR-SE AL PERILL SENSE GAT AMAGAT

Un any més, se celebra a la sala Clan Cabaret la Mostra-Marató de Monòlegs “Sol davant el perill”, un projecte que enfronta els participants, sense gat amagat, al monòleg teatral. La primera fase es realitzarà en tres sessions, els dies 5, 6, 7 de juny, a les 00.00 hores, en les quals el vot del públic triarà els participants que arriben a la final del 14 de juny i seleccionarà els set monologuistes que participaran en la Mostra de Teatre Espanyol d'Autors Contemporanis enguany.

El jurat està compost pel dramaturg Pau Miró, la directora del Teatre Arniches, Marisol Limiñana; l'actor Pepín Bru i el suddirector de la Mostra de Teatre Fernando Gómez Gran. Es concedirà un primer premi de 600 €, un segon premi de 400 € i un tercer premi de 200 €, a més del premi del públic “Pren-te unes copes” i el premi al millor text, dotat amb 200 €.

El certamen va nàixer l'any 2000, com una festa teatral de participació i una plataforma per al desenvolupament de la cultura viva i lúdica, de la mà del Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA i Clan Cabaret, amb la col•laboració de la Mostra de Teatre. Hi han passat més de 250 actors i prop de 8.000 persones com a públic.

En la seua evolució, ha pres pes el foment de l'escriptura teatral, la potenciació de futurs dramaturgs, ja que el monòleg suposa l'avantsala del text dramàtic. En aquesta direcció apunten el premi al millor text i la publicació dels millors textos, independentment de la seua interpretació, als quaderns de dramatúrgia editats per la Mostra de Teatre Espanyol d'Autors Contemporanis.

Entrada lliure

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464