Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • NOU PEL·LÍCULES EUROPEES COMPETEIXEN EN "MOSTRARI"

NOU PEL·LÍCULES EUROPEES COMPETEIXEN EN "MOSTRARI"

El pròxim 13 de maig començarà Mostrari, la II Mostra de Documental Universitari Europeu d'Alacant. Durant quatre dies, la Seu Universitària d'Alacant servirà de lloc d'exhibició, debat i reflexió sobre les nou pel·lícules europees que opten als premis del jurat i el públic, que lliura la Universitat d'Alacant.

Sonia and her family (Sonia i la seua família), de Daniela Rusnokova, donarà inici, a les 18.00 h, a la secció oficial del festival, en el qual participaran, a més, Després d'un llarg silenci, de Sabin Egilior; Jumate, de Diogo Costa; Wie Ich Bin (Així com sóc), d’Ingrid Demetz,; El Pla B, de Luis G. Verdú i Vicente Pascual; L'ombra de l'iceberg, de Raúl M. Riebenbauer i Hugo Doménech; The Edge of Hope (L’edat de l'esperança) de Gerd Schneider; 0P.1207-X, de Luciana Juliao; i La Minaccia (L'amenaça), de Lucca Bellino i Silvia Luzi. A través d'aquests films, podem conèixer, per exemple, la situació de la Veneçuela de Chávez, la vida d'un càmera palestí que viu davant del mur construït per Israel, el dia a dia d'una dona gitana a Eslovàquia, la indagació duta a terme sobre la famosa fotografia del milicià republicà de Capa o els pensaments d'un adolescent autista, entre altres històries.

Les pel·lícules que formen el programa són fruit de la selecció entre els més de 35 documentals arribats de tot Europa. En Mostrari es podran veure els documentals finalistes al mateix temps que es coneix i departeix amb productors, realitzadors i experts en la matèria. Paral·lelament, es farà un cicle dedicat al documental francés, que continua amb la labor, iniciada en la primera edició, de difusió de les obres mestres del cinema-realitat.

Després de l'èxit de la primera edició del maig de 2006, la Universitat d'Alacant ha continuat la seua aposta per Mostrari, un festival que ofereix als espectadors un nou espai d'exhibició a les pel·lícules de no-ficció i alhora serveix de suport als joves creadors i a les institucions que els protegeixen.

Mostrari lliura dos guardons: el del jurat i el del públic. El primer està dotat amb 3.000 euros i el concedirà un comitè científic compost pels experts internacionals Fredrik Gertten, realitzador, productor i gerent de la companyia sueca WG FILM; Marta Castañé, cap de producció de la productora independent Paral·lel 40; Michael Meert, realitzador alemany de ficció i documental; i el realitzador i guionista José Cano Peral. El segon, de 2.000 euros, es lliurarà a la pel·lícula més votada pel públic assistent a les projeccions.

L'entrada a les sessions de Mostrari és lliure, limitada a la capacitat de la sala.

http://www.veu.ua.es/mostrari

mostrari@ua.es

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464