Saltar apartados

PRESENTACIÓ DE LA REVISTA NEXE

El pròxim divendres, 16 de maig, a les 20.00 h, la Seu Universitària d’Alacant acollirà la presentació del número 4 de la revista Nexe, per a la qual comptarem amb Ignasi Jiménez Raneda, rector de la Universitat d’Alacant; Josep Antoni Ybarra, catedràtic d’Economia Aplicada i president de l’Associació Valenciana de Ciència Regional, i Jordi Davó, membre del Consell de Redacció de Nexe. Aquesta activitat està promoguda per l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc, el Secretariat de Promoció del Valencià de la UA, i la Seu Universitària d’Alacant.

En aquest cas, la publicació se centra en el tema “El futur del territori”. Amb les opinions, entre d’altres, de Maria Josep Picó, Esteban González Pons, Joan Romero o l’exrector de la Universitat Ramón Martín Mateo, es posen damunt la taula qüestions com la sostenibilitat, el model territorial, la protecció del medi ambient i l’urbanisme. Abans de tractar “El futur del territori”, els monogràfics de Nexe han sigut “Què vol ser Espanya? I els valencians?”, “L’economia valenciana en la cruïlla” i “Mediterrani”.

Des que l’Associació Tirant lo Blanc començà a editar Nexe, aquesta revista ha destacat per diposar de col·laboradors de prímera línia en àmbits com la política, la cultura, l’economia o la investigació. Així, cal recordar que han escrit per a Nexe Josep Antoni Duran i Lleida, Miguel Herrero de Miñón, Jordi Sevilla, Manuel Fraga, Juan José Ibarretxe, Alejandro Font de Mora, Arcadi Oliveres, Vicent Soler, Gema Martín, Francisco Murcia Puchades i Rafel Ferrando.

Amb els també professors de la UA Manuel Alcaraz i Eduard Mira, el professor Josep Antoni Ybarra és membre del Consell Assessor de Nexe des de la seua aparició. Ybarra, catedràtic d’Economía Aplicada, és també responsable de la càtedra Bancaixa-Joves Emprenedors, especialista en economia islàmica i expert en economia política industrial. Recentment l’IMPIVA ha publicat el seu estudi Presente y fututo de la industria valenciana: la dinámica de los sectores industriales no tradicionales.


Més informació:

http://www.revistanexe.com/
http://www.tirant.org/ (ACV Tirant lo Blanc)
http://www.ua.es/spv/imatges/targeta_presentacio_NEXE.jpg

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464