Saltar apartados

ADÉU REVOLUCIÓ (IL FARE POLITICA)

Dins del cicle El Documental del Mes, el 3 d'octubre, a les 20.00 i 22.00 hores s'exhibeix el film Adéu revolució (Il fare politica) en la Seu Ciutat d'Alacant. Del 1982 al 2004, el director Hugues Le Paige va filmar membres del Partit Comunista Italià, a Mercatale, el poble de la Toscana on residien, per a veure la seua evolució, tant social com política. El documental, que ha participat en nombrosos festivals, va rebre el 2005 la Medalla de Plata del Grand Prix International du Documentaire de Montecarlo–URTI.

Segons explica Le Paige: «Vaig conèixer Fabiala, Carlo, Claudio i Vincenzo el 1982 a Mercatale. Tenien tots entre 25 i 45 anys i eren jovials membres militants del Partit Comunista Italià, aquell curiós partit que va passar a la història i que va ser la seua escola i la seua família. Cada dos o tres anys, durant més de vint, he filmat a Mercatale.»

La pel•lícula que en resulta mostra un panorama del desenvolupament personal i polític que es va donar en aquell ambient rural; històries amb interès humà i històric, que ocupen un quart de segle clau per a entendre moltes coses que succeeixen avui dia: què se n’ha fet dels projectes per a canviar el món en la Itàlia de Berlusconi? I una pregunta encara més universal: què pot fer encara la política?

Versió original en francès i italià amb subtítols en català

Fitxa tècnica

França / Bèlgica (2005), 86 minuts
Director: Hugues Le Paige
Producció: ARTE France, RTBF


Entrada lliure limitada a la capacitat del local

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464