Saltar apartados

L'ART DE DIBUIXAR: GRAU GARRIGA EN LA SALA AIFOS

El 17 de setembre s'obri al públic a la sala Aifos de la Universitat d'Alacant la mostra “Dibuixar”, de Josep Grau-Garriga (Sant Cugat, Barcelona, 1929), reconegut artista l'obra del qual s'endinsa en el surrealisme informalista. En aquesta ocasió, el veterà autor “ha realitzat una sèrie de 27 dibuixos que es va exhibir al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi, organitzador de l'exposició, el president del qual és Antoni Miró, per a parlar d'art i compromís”, assenyala la directora del Centre, Sandra Obiols.

Els dibuixos de Grau-Garriga, tal com ocorre en altres sèries pictòriques de l'artista, tenen “una inquietant força plàstica, amb justes aportacions de color i una manipulació del material que en certs moments recorda el collage”, segons opina Pau Grau i Mira, periodista i autor del text que acompanya el catàleg de la mostra. “Les obres, que caminen entre la tendresa i el brutalisme, es relacionen amb l'entorn mitjançant el compromís”, en dibuixos com Prestige, Fanatisme o Iguals. També s'exhibeix un homenatge a Ovidi Montllor, i es tracten temes com l'adolescència, el perill, la comunicació, el destí i la passió.

Grau Garriga ha sigut l'impulsor del tapís, elevant-lo a la categoria d'art, i va renovar els conceptes en aquesta disciplina que, fins als anys cinquanta, regien en el país. Es va formar artísticament en la Facultat de Belles Arts de Barcelona, i té una dilatada trajectòria professional, en la qual ha treballat el dibuix, la pintura, l'escultura, el gravat, el tapís i environement. La seua obra es troba repartida per les principals col•leccions i museus del món.

L'exposició s'exhibirà fins al 14 d'octubre.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464