Saltar apartados

L'ÒPERA A L'ABAST DE TOTS

Per sisè any consecutiu s'efectua en el Secretariat de Cultura el taller Òpera Oberta, l'Òpera en la Universitat, l'objectiu del qual, segons comenta el coordinador del curs, Joaquín Quílez, és “la democratització i l'acostament d'aquesta disciplina artística que, normalment és vista com una mica complex i elitista, al públic en general”. El taller s'estructura entorn de sis retransmissions en directe a través de Internet, cinc des del Gran Teatre del Liceu i una des del Teatro Real.

Enguany, com a principal novetat, “les retransmissions vénen precedides d'una classe en format multimèdia que contextualitza i situa obra. Les universitats participants en el projecte són responsables de la realització d'aquestes classes prèvies; aquest curs, la Universitat d'Alacant serà l'encarregada de realitzar aquest treball en l'òpera de Mozart Les noces de Fígaro, que es retransmetreá el 26 de novembre”, explica Quílez.

El curs començarà amb la sessió “Seducció i poder. L'òpera i les passions. Passió per l'òpera”, un taller d'anàlisi i interacció entre l'òpera i altres arts com la música o el cinema, amb els musicals com a referent. Després d'aquesta sessió, s'iniciaran les retransmissions: el 20 d'octubre Tiefland, de Eugen d'Albert; el 26 de novembre Li nozze digues Figaro, de Mozart; el 14 de gener Simon Boccanegra, de Verdi; el 10 de febrer L'incoronazione de Poppea, de Claudio Monteverdi; el 18 de maig Il ritorno d'Ulisse in pàtria, de Claudio Monteverdi, i el 27 de maig Fidelio, de Beethoven.

Crèdits
2 CLC

Matrícula
Punt d'Informació Cultural
Tel. 965 90 37 25
ofi.cultura@ua.es
on line

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464