Saltar apartados

LA HISTÒRIA DE LES MARES DE LA PLAZA DE MAYO

El pròxim divendres, 5 de setembre, a les 20.00 h i a les 22.00 ho, la Seu Universitària d'Alacant projectarà Madres (2007), dins del cicle “El documental del mes”, un film sobre les mares de la Plaza de Mayo (línia fundadora), organització formada per les mares dels desapareguts a mans de l'aparell d'estat durant l'època de la repressió militar en la dictadura argentina (1976-1983). El documental, dirigit per Eduardo Félix Walger, ha sigut exhibit en nombrosos festivals llatinoamericans i espanyols.

Ja han passat trenta anys des del genocidi que va tòrcer la sort d'Argentina. Trenta mil persones van desaparéixer i el poble va quedar immobilitzat pel terror. Pensar era delicte. La majoria dels desaparegut era jove i les seues mares, que llavors tenien l'edat que ells tindrien ara, es van arriscar i van lluitar amb heroisme, anteposant la recerca dels seus fills a la resta de coses. Avui són majors i cada vegada en queden menys, però continuen lluitant.

La pel·lícula recull el testimoniatge de dèsset mares de la Plaza de Mayo, de les quals quatre pertanyen al grup original que en 1977 es va reunir per primera vegada a la Plaza de Mayo per a desafiar la dictadura. Segons comenta el director: “En la producció estava sempre pensant com evitar que feren un discurs repetitiu. Les han entrevistat en tants reportatges que era difícil que digueren alguna cosa que no estiguera ja enregistrada. Una de les premisses fou que ningú parlara de les experiències dels altres, que parlaren de la seua, del que han viscut realment”.

Entrada lliure, limitada a la capacitat del local

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464