Saltar apartados

NOU PROGRAMA PARANIMF D'ARTS ESCÈNIQUES

POTS DESCARREGAR-TE EL PROGRAMA PARANIMF D'ARTS ESCÈNIQUES (DOCUMENT ADJUNT EN PDF. 4'5 MB)

El Vicerectorat d’Extensió Universitària de la Universitat d’Alacant presenta la programació d’arts escèniques del Paranimf, corresponent al primer quadrimestre del curs 2008-2009, conformada per setze espectacles de noves tendències en el camp de la música, el teatre i dansa. La cantant Mercedes Peón,
Premio Nacionais de Cultura Galega 2008; el quintet mallorquí Antònia Font; la dansa de Lanònima Imperial, una de les companyies de referència dins de l’escena europea, amb el seu espectacle Variacions Al·leluia, i la performance de l’alacantí David Fernández són algunes de les actuacions destacades que es representaran a l’auditori universitari.

Aquest curs, a causa de l’adequació a l’Espai Europeu d’Educació Superior, la programació del primer quadrimestre comença anticipadament, a principis d’octubre, i finalitza en el mes de desembre. Així mateix, continuaran les sessions matinals, dirigides a centres de secundària, amb la representació de les obres de l’Aula de Teatre del Secretariat de Cultura. També al matí tindrà lloc la primera actuació del programa: el concert de la banda alcoiana Verdcel, que es pujarà al Paranimf el 6 d’octubre, a les 12.00 hores, per a presentar el seu nou disc, Sàmara.


Dansa

En el mes d’octubre, la dansa té un paper destacat en les actuacions del Paranimf. El 14 d’aquest mes, Lanònima Imperial, amb més de quinze premis nacionals i internacionals, presentarà l’innovador espectacle Variacions Al·leluia, una òpera de butxaca en clau de rock and roll, que ha despertat una bona acollida entre el públic.

El 2 de desembre, l’alacantí David Fernández durà a terme una especial performance que combina la música, la dansa i el teatre, Los 7 suicidios de un gato, un espectacle autobiogràfic en què les set cares del gat es van apagant com les vides d’un videojoc, segons acaben les escenes.


Música

Després del concert de Verdcel, el 29 d’octubre arribarà al Paranimf el diàleg entre el flamenc i la música andalusí amb Multaka-Encuentro, un fòrum musical en què els estils estableixen un diàleg fluid i sorprenent.

El 5 de novembre, la banda pop Antònia Font presentarà el seu nou treball Coser i cantar, en quèel grup mallorquí ha donat vida a un univers personal i intransferible que combina tradició i avantguarda, frescor musical i alta literatura. La banda actuarà al costat de tretze músics de corda i vent de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA), que acompanyaran el grup durant tot el repertori.

El 13 de novembre, el cantautor de Torrent Pau Alabajos presentarà el seu segon treball: Teoria del Caos. Alabajos és un cantautor de la nova fornada de la música en valencià, que escriu cançons viscerals, compromeses i intimistes.

El 25 de novembre, dins dels actes que la UA organitza entorn del Dia contra la Violència de Gènere, hi haurà el concert de la cantant gallega de folk Mercedes Peón que, ara per ara, és una de les artistes amb més projecció dins del fenomen anomenat “músiques del món” i que enguany ha obtingut el Premio Nacionais de Cultura Galega. La música de Peón és d’un profund mestissatge, en el qual s’identifiquen des de ritmes àrabs i portuguesos fins als trets més tradicionals de la música cèltica.


Teatre

La primera actuació teatral tindrà lloc el 7 d’octubre, a les 12.00 hores, amb l’estrena d’Antaviana, de Pere Calders / Dagoll Dagom, el nou muntatge del Teatre Universitari, dirigit per Tomás Mestre. La companyia universitària s’endinsa en el món de la poesia i la tendresa de Calders, l’escriptura del qual, de fina ironia, és d’una honestedat contundent com una maça.

El 15 d’octubre, Ausades Dansa / Arden Producciones, presentarà l’espectacle Muladar, que fusiona teatre, dansa i la música en nou escenes que transmeten grans conceptes universals.

El 22 d’octubre i el 19 de novembre, el Teatre Clàssic Universitari, dirigit per Andrés Vinaches, i el Teatre Universitari, dirigit per Juan Luis Mira, duran a escena els muntatges Pséudolo i Abuelos. Las cerezas de la memoria,, estrenats al maig del passat curs dins del programa Paranimf Festiu. Les obres es representaran en sessió matinal, dirigides a centres de secundària.

El 28 d’octubre, de la mà de Espectacles de Ferro SL, es representarà Tape (La cinta), una obra en la qual dos vells amics de l’escola es retroben i comencen a parlar d’Amy, una xica amb la qual van eixir. La conversa es torna cada vegada més seriosa quan un d’ells comença a sospitar que l’altre la va violar fa uns quants anys. L’obra s’emmarca en el Projecte Alcover, l’objectiu del qual és la creació d’una estructura estable d’intercanvi que permeta la realització de gires coordinades d’espectacles teatrals en català.

El 8 i 12 de novembre, en el marc de la Mostra de Teatre Espanyol d’Autors Contemporanis, es representaran les obres Antígona 18100-7, una revisitació del clàssic de Sòfocles a càrrec de Carme Teatre, i El mal de Holanda, de la Companyia Hongaresa de Teatre, un text de Paco Zarzoso en el qual la protagonista espera que el venedor del seu cotxe complisca una promesa: si el cotxe té una avaria abans del quilòmetre 40.000, el perímetre de la terra, aquesta li eixirà gratis.

L’última actuació tindrà lloc el 11 de desembre. Es tracta l’obra Rebeldías posibles, una història a càrrec de la companyia Cuarta Pared que parla d’algú decent en un món indecent, i que ha tingut un gran èxit de crítica i públic.


Ràdio amb Anda ya!

Com a complement a la programació, el 7 de novembre, el programa despertador dels 40 principals, Anda ya!, torna al Paranimf des de les 6.00 hores, amb notícies, humor, telefonades i molta música.


Concert de Benvinguda

Per a inaugurar el curs, el 16 d’octubre tindrà lloc el tradicional Concert de Benvinguda a la Plaça de Bous d’Alacant, amb les actuacions de Celtas Cortos i els grups alacantins Aspencat (reagee & ska) i Mugroman (rock). L’obertura de portes es farà a partir de les 20.00 hores.


Entrades i invitacionsa per al programa Paranimf a partir del 30 de setembre
Entrades:
Fnac, Servicam, llibreria Compas UA i una hora abans de l'actuació al Paranimf
Invitacions:
Sala Aifos

Més informació
Secretariat de Cultura
Tel. 965 90 37 25.

Fitxer adjunt: cartel 08-09

Fitxer adjunt: Programa Paranimf d''Arts Escèniques


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464