Saltar apartados

DIÀLEG ENTRE FLAMENC I MÚSICA ANDALUSÍ

Multaka, trobada i diàleg entre el flamenc i la música andalusina”, és el nom de l'espectacle que tindrà lloc, el dimecres 29 d'octubre i a les 20.00 h, al paranimf de la Universitat d'Alacant. El Marroc i Espanya són dues cultures i dos pobles pròxims i diferents, que s’apleguen en un espai comú, en un espectacle sense fusions, només amb un fòrum musical, en què el flamenc i la música andalusí estableixen un diàleg fluid i sorprenent.

Segons comenta el productor de l'espectacle: “La part flamenca d'aquesta trobada es planteja com un repte permanent. Un desafiament en les veus i un repte en les aportacions de les guitarres. El que escoltem a l'escenari és el cante, des de seguidilles i cante primitiu a soleá per bulerías o tangos de Màlaga”. El cante d'Alicia Acuña es complementa amb la veu de Chekara Jalal, qui també és violinista.

Per la seua banda, els músics de l'Orquestra Chekara de Tetuan porten els sons més purs i estudiats de la música andalusina. “Parlem d'una de les orquestres més prestigioses del Marroc, l'origen de la qual es remunta a l'any 1957”, afirmen els organitzadors. Gràcies a les seues col·laboracions musicals, amb artistes de la talla d'Enrique Morente, Michael Nyman i Sir Yehudi Menuhin, l'Orquestra gaudeix de reconeixement internacional.

En conclusió, en aquest encontre es podran escoltar, sense distorsions ni pretensió de fusions, flamenc pur i música andalusina en una recerca de punts comuns entre aquestes dues cultures musicals.


Components

Chekara Jalal: violí i veu
Aziz Samsaoui: kanun
Youssef Hussein: ud i veu
Mouhssina Koraichi: darbouga

Fathi Benyakoub: violí

Alicia Acuña Avelar: cant
Maria Angeles Gabaldon: ball
Raul Cantizano Núñez : guitarra


Recollida d'invitacions: sala Aifos


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464