Saltar apartados

JORNADES SOBRE CINEMA GITANO

Aproximar-se al cinema gitano, tant a nivell espanyol com europeu, és l'objectiu de les Jornades sobre Cinema Gitano, que se celebraran del 27 al 29 d'octubre a la Seu Universitària d'Alacant. Les jornades comptaran amb projeccions de pel·lícules i fòrums de discussió sobre el cinema gitano a Espanya i Europa i sobre la presència del poble gitano en la cinematografia. Les jornades han sigut organitzades per la Universitat d'Alacant, la Federació Autonòmica d'Associacions Gitanes (FAGA) i la Generalitat Valenciana.

L'esdeveniment començarà el dilluns 27 d'octubre, a les 16.45 h, amb la presentació del Projecte Comunikaló, a càrrec del director del Secretariat de Cultura Carles Cortés. Aquest projecte és una ambiciosa proposta que engloba diverses línies d'actuació com ara la creació d'una filmoteca sobre cinema gitano, que comptarà amb la col·laboració de la Universitat d'Alacant; l'elaboració d'un arxiu documental audiovisual, amb el suport de la Universitat Miguel Hernández; un curs de formació per a cinema i televisió, amb la col·laboració de Ciutat de la Llum, i un intent per a incorporar al poble gitano als mitjans professionals de cinema i televisió, a més del foment de produccions pròpies.

Segons comenta el coordinador del projecte, Emilio Israel Cortés, “tractem de plantejar aquest macroprojecte per fases, volem assentar el tema de les jornades amb la UA i enfocar les actuacions amb la Miguel Hernández i la Ciutat la Llum. Volem cercar fórmules perquè la gent que estudia puga fer pràctiques en productores i televisions. La nostra intenció és que els xavals puguen donar el salt al món professional. Hem d'esgotar totes les vies perquè els nostres plantejaments no queden en meres anècdotes”.

Així mateix, les pel·lícules que es projectaran comptaran amb una presentació inicial, a càrrec d'especialistes. S'exhibiran El extranjero loco, de Tony Gatlif; Los Tarantos, de Rovira Veleta, i Y los violines dejaron de cenar, d’Alexander Ramati.


Entrada lliure limitada a la capacitat del local.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464