Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • MOSTRA DE TEATRE ESPANYOL D'AUTORS CONTEMPORANIS EN LA UA

MOSTRA DE TEATRE ESPANYOL D'AUTORS CONTEMPORANIS EN LA UA

El paranimf de la Universitat d’Alacant acollirà, els dies 8 i 12 de novembre, a les 20.00 h, dues obres integrades en el cartell de la Mostra de Teatre Espanyol d'Autors Contemporanis. El 8 de novembre serà el torn de la versió actualitzada del clàssic de Sòfocles Antígona 18100-7, de la companyia Carme Teatre, escrita i dirigida per Aurelio Delgado. El 12 de novembre, la Companyia Hongaresa de Teatre, Tornaveu i Festiva VEO duran a l'escenari universitari l'obra de Paco Zarzoso El mal de Holanda.

Una Antígona actual

En aquesta nova versió d’Antígona, en la qual les xifres del títol fan referència als que apareixen al peu de les fotos dels detinguts, “es pretén reflexionar sobre el personatge i la seua actualitat, ja que en aquesta obra Antígona es mostra com una dona immersa en el nostre present”, comenta Aurelio Delgado. “Com succeeix amb l'heroïna clàssica, sempre hi haurà qui s'opose al poder i, en qualsevol lloc, podem trobar-nos amb Antígona sense saber-ho”.

Cotxes i la mort dels oms

El mal de Holanda narra, en clau de tragicomèdia, una història que ajunta els cotxes, la mort dels oms i l'esperit humà. L'obra conta amb la participació de rellevants actors valencians com Pep Ricart, Carles Sanjaime, Laura Useleti, Lola López i el mateix Zarzoso.

La acció es desenvolupa a la recepció d'un concessionari de cotxes. Beatriz, una biòloga que estudia la grafiosi o “el mal d'Holanda”, la malaltia que està matant quasi tots els oms del món, acudeix al concessionari on va comprar el seu cotxe per una greu avaria.

L'esperança de Beatriz és que Ángel, el venedor i alhora poeta local, complisca la promesa que li va fer al cim més alt de la comarca: si el cotxe tenia un problema mecànic abans de recórrer 40.000 quilòmetres, la distància del perímetre de la terra, no hauria de fer-se càrrec del cost de l'avaria.


Venda d'entrades
Mostra de Teatre Espanyol d'Autors Contemporanis
Tel. 965 12 38 56
I una hora abans de la representació, al paranimf de la UA

Fitxer adjunt: el mal de holanda


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464