Saltar apartados

L'ESPERIT DEL BARRI ANTIC EN BLANC I NEGRE

“Captar la vida del barri antic d'Alacant un matí de dissabte qualsevol i a la tardor, quan les llums són diferents”. Així explica Javier Serrano, president de l'associació fotogràfica en blanc i negre de la UA “Escriptors de Llums” (ELUA), l'esperit del certamen “Tardor fotogràfica al barri antic d'Alacant”, un concurs que reunirà, el pròxim 15 de novembre, a partir de les 11.00 h, els aficionats d'aquest art a la plaça de la Santa Faç.

Aquest certamen és un projecte obert que pretén reflectir, amb imatges en blanc i negre, distintes mirades sobre una de les zones més interessants d'Alacant. De les fotografies presentades, cinc aconseguiran premis de 300 euros i s'exposaran les trenta millors en lones de gran format a les façanes del barri. Els treballs seleccionats conformaran un itinerari artístic urbà, que començarà a la plaça de la Santa Faç i arribará fins a la plaça del Carme, on s'exhibiran les obres guanyadores.

La iniciativa, segons explica Serrano, “sorgeix quan l'associació es planteja captar la vida d’Alacant. L'Ajuntament d'Alacant, que promou la recuperació de la vida sociocultural del barri antic, va acceptar el nostre projecte per a crear un ambient fotogràfic en els seus carrers”. A més de fotografiar els racons i les persones d’aquesta zona de la ciutat, “el Patronat d'Habitatge ha fet possible que s'òbriguen diverses cases particulars i pertanyents al patrimoni historicoartístic, perquè els participants puguen fotografiar-ne els interiors”, explica el president de ELUA.

La jornada comptarà amb animadors socioculturals pertanyents a l'associació, que assessoraran els participants. També se'ls lliurarà un plànol, que de limita les zones que cal fotografiar, entre les quals hi ha “la façana marítima, el barri de Sant Antoni, el Castell de Santa Bàrbara o el Raval Roig, entre d’altres”, comenta Serrano. Una vegada conclosa la marató fotogràfica, les obres es presentaran, amb lema, del 17 al 28 de novembre a les oficines del Patronat Municipal d'Habitatge d'Alacant (plaça de la Sant Faç).

Bases del certamen en el document adjunt

Organitza
Associació de fotografia en blanc i negre de la UA “Escriptors de Llums” (ELUA)
Vicerectorat d'Extensió Universitària
Ajuntament d'Alacant
Patronat Municipal d'Habitatge

Fitxer adjunt: certamen otoño fotografico


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464