Saltar apartados

MOSTRA SOBRE LA CONSCIÈNCIA DE LES DONES

En el marc dels actes organitzats per la Universitat d'Alacant al voltant del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, s'inaugura, el 21 de novembre, a la sala Aifos de la Universitat d'Alacant la mostra pictòrica "Rere la consciència impedida", de l'artista alacantina Tana E. Ruiz, conformada per catorze obres i escrits en paral·lel, en els quals ha plasmat una cerca feta en solitari durant els últims cinc anys. “És la cerca de la consciència pròpia de les dones, del nostre pensament, el desenvolupament del qual i transmissió ha sigut coartat i desvalorat”, explica Ruiz.

La separació psíquica i física de les dones és mostrada ací, visiblement exposada, com la cruel conseqüència de la nostra feminització patriarcal, com es pot veure en l'obra Mater separatíssima o en Tocador-separador, i com a requisit del nostre sotmetiment a l’home en obres com La ciutat de dia i La ciutat de nit”.

Igualment, la relació mare-filla, en la qual la feminització es perpetua, és examinada en obres com Titànide llastrada o el collage pictòric Maternitat aïllada en Fantasilàndia. En la mostra, tal com assenyala l'autora, “hi ha un qüestionament de l'aprenentatge artístic, en el qual no hi ha obres fetes per dones i, sobretot, hi ha un esforç per trobar formes de representar les nostres percepcions directes, la nostra pròpia consciència”.


La mostra s'exhibirà fins al 23 de desembre de 2008.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464