Saltar apartados

NO COMPREU, PECADORS!

El 5 de desembre, a les 20.00 h i les 22.00 h i a la Seu Universitària d'Alacant, es projectarà No compreu, pecadors! (EUA, 2007), dins del cicle “El documental del mes”. La pel·lícula, escrita i dirigida perRob van Alkemade, i produïda per Morgan Spurlock (Super size me), segueix el reverend Billy i el cor gospel de l'Església de la Fi de les Compres de llarg a llarg dels Estat Units, durant la seua missió per a salvar el Nadal de l'Apocalipsi de les Compres: la fi de la humanitat a causa del consumisme i l'infern del deute etern.

Bill Talen (el reverend Billy) era un idealista empedreït que va viatjar fins a Nova York en autostop, només per a comprovar que Times Square s'estava convertint en un centre comercial. Motivat per la pèrdua del seu veïnat i inspirat pels predicadors que l’envoltaven, va comprar un alçacoll, es va descolorir el cabell i es va convertir en el reverend Billy de l'Església de la Fi de les Compres. Des de 1999, ha passat de ser un predicador solitari amb un púlpit portàtil a liderar una congregació de milers de seguidors.

Tal com comenta el director: “Vaig produir el documental curt Preacher with an unknown god aquell any i això em va conduir al llargmetratge No compreu, pecadors! La idea era simple: en sis setmanes reuniríem un pla de treball molt concret, un pressupost gran, filàntrops obligats a reduir les nostres compres, un equip valent i dos autocars per a transportar quaranta activistes. Amb aquest suport sabíem que l'única cosa que havíem de fer era anar allà fora i salvar el Nadal de l'Apocalipsi de les Compres”.

A través d'intervencions en comerços, exorcismes corporatius i pregàries passades de moda, el reverend Billy recorda que s'ha perdut l'autèntic significat del Nadal. No compreu, pecadors! és un viatge per l'Amèrica profunda, en el qual s'exorcitzen dimonis en la central de Wal-Mart fins a acabar en la Terra Promesa… Disneyland.

Versió original amb subtítols en català

Entrada lliure limitada a la capacitat del local

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464