Saltar apartados

SENTIMENT I ENERGIA FOLK AMB MERCEDES PEÓN

Premi Nacional de la Música Gallega 2008, Millor Artista d'Europa 2001 per la BBC, Millor Artista Folkworld i Millor Artista per la World Chart Europe. Aquestes són algunes de les referències que avalen el treball de la cantant corunyesa Mercedes Peón, que presentarà “Sihá”, el seu últim treball, el pròxim 25 de novembre, a les 20.00 h, al paranimf de la Universitat d'Alacant, dins dels actes del Dia contra la Violència de Gènere que organitza la Universitat.

Després de l'èxit d’“Ajrú”, amb el qual va arribar el reconeixement de la crítica, Mercedes Peón presenta un nou treball ben fresc, que manté una de les seues característiques més definitòria: la innovació. Un disc que combina els sons més moderns amb la tradició pura; ritmes potents i enèrgics d'una veu pròpia que van més enllà de la tradició i el folklore.

“Sihá” inclou deu composicions pròpies enregistrades quasi íntegrament a sa casa-estudi. Els músics de “Sihá”són Pako Dicenta (baix elèctric, guitarra i percussions), Ezequiel Orol (guitarra), Fernando Abreu (clarinets), Luis Alberto Lar (bateria, tub, iembé, dilleridú), Silvia Mondino (violí), Xosé Lois Romero (acordió), Virxilio de Silva (guitarra), Xabier Pereiro (trompeta), O Pobo de Fradelo (bombo, sacs i legóns), Fernando Martínez (acordió i tecles).

Després de més de vint anys recorrent Galícia a l’encalç de sons tradicionals, el debut de l'artista es va convertir en un dels èxits del folk gallec amb “Isué”, el seu primer disc. Aquest treball va ser escollit millor disc europeu de l'any per la revista especialitzada Folkworld i la BBC convertia Mercedes Peón en una de les artistes destacades de l'any. La cantant es va fer visible a través de “Luar”, un programa de TVG, i des d’aleshores és una invitada habitual dels principals festivals del folk europeu.

Entrades: llibreria Compas UA, FNAC, Servicam i una hora abans de l'actuació al Paranimf de la UA.

Preu: 10 € (5€ amb la TIU-UA)

Més informació
http://www.mercedespeon.es/

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464