Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • 'EL CIRURGIÀ ANGLÈS', NOU LLIURAMENT DEL DOCUMENTAL DEL MES

'EL CIRURGIÀ ANGLÈS', NOU LLIURAMENT DEL DOCUMENTAL DEL MES

Divendres pròxim, 15 de gener, a les 20.00 hores, es projectarà a la Seu Ciutat d’Alacant un nou lliurament del cicle El Documental del Mes. En aquesta ocasió, s’exhibirà El cirurgià anglès (The English Surgeon), dirigida per Geoffrey Smith, que ha obtingut el Premi al Millor Documental Internacional Hotdocs 2008, el Premi al Millor Documental Internacional Silverdocs 2008 i el Premi dels Espectadores Sheffield 2008, que narra les vicissituds del neurocirurgià Henry Mash i planteja obertament el dilema de la relació doctor-pacient al llarg de la seua última missió a Ucraïna.

Henry és un dels neurocirurgians més importants de Londres, un pioner del seu camp que cada dia es desplaça al treball amb una vella bicicleta i que es preocupa pel dolor que pot provocar als pacients. “Quan s’arriba a un punt crític, podem permetre’ns perdre un braç o una cama, però jo opere dins dels pensaments i dels sentiments de les persones… i si alguna cosa ix malament, puc destrossar el caràcter d’aquesta persona… per sempre.”

Conduït per la necessitat d’ajudar els altres, fa 15 anys que Henry viatja a Kíev per intentar millorar la neurocirurgia primitiva que va trobar allí en una primera visita, el 1992. Avui, els seus pacients el veuen com el gran salvador de l’oest: pares desesperats volen que salve els seus fills, i el seu col•lega ucraïnès el veu com un guru i com un benefactor. Però per tota la satisfacció directa que troba, també troba diagnòstics completament erronis, xiquets als quals no pot salvar i una falta d’equips i de personal qualificat. “És com vendre l’ànima al diable, però, què es pot fer? El meu fill va tenir un tumor cerebral quan era un bebè i jo estava desesperat per trobar algú que poguera salvar-lo. Ara no puc fugir dels qui ho necessiten.”

Fitxa tècnica
Regne Unit (2007), 93 minuts
Direcció i producció: Geoffrey Smith
Direcció de fotografia: Graham Day
Muntatge: Kathy O’Shea
Coproducció: Rachel Wexler
Música: Nick Cave i Warren Ellis

Versió original en anglès i ucraïnès amb subtítols en català

Entrada lliure limitada a la capacitat de la sala


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464