Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • POÈTIQUES DEL TRENCAMENT A LA MOSTRA 'ARTS DELS 70'

POÈTIQUES DEL TRENCAMENT A LA MOSTRA 'ARTS DELS 70'

El 9 de gener s’inaugura a la sala Aifos de la Universitat d’Alacant la mostra “Arts dels 70”, una col•lectiva que reuneix obres de 29 destacats autors de l’època com Arcadi Blasco, Manuel Boix, Rafael Canogar, Joana Francès, Josep Grau-Garriga, Antoni Miró, Eusebi Sempere i Manolo Valdés, entre uns altres. L’exposició, composta d’obra gràfica i tècniques diferenciades com ara litografia, serigrafia i aiguafort, aglutina creadors que van protagonitzar amb veu pròpia el recorregut d’una dècada, assentada en l’optimisme de la voluntat i el clarobscur de la realitat sociopolítica i cultural, però que van impregnar de qualitat formal i compromís social el panorama artístic valencià.

L’exposició, organitzada pel centre Ovidi Montllor d’Alcoi amb la col•laboració de la Universitat d’Alacant, comporta, en paraules del doctor en estètica i autor del text del catàleg que acompanya la mostra, Josep Albert Mestre Moltó, “una recreació feliç de la realitat artística que va ser central en la consolidació en els nostres artistes de les poètiques avantguardistes europees i internacionals, amb certs senyals d’identitat propis. Són poètiques de ruptura, expressió d’una època tibant, amb el final de la foscor franquista i l’inici de la democràcia, en un marc de més compromís amb els valors la llibertat, la identitat nacional i la justícia social, que es van convertir en una veritable obsessió per als nostres artistes”.

Aquestes poètiques de ruptura fluctuen entre tendències neofiguratives i abstractes, entre l’expressionisme, el realisme social, el pop i el conceptualisme més combatius. “És a dir, l’art com a expressió, com a idea, com a objecte o concepte. Un compendi de tendències que situava el nostre territori en el camí de la normalització artística internacional i en un il•lusionat esforç creatiu sense lligams”, conclou Mestre.

La mostra s’exhibirà fins al 23 de gener.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464