Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • UN VIATGE SIMBÒLIC I EXISTENCIAL AMB 'LA DONA IRREAL'

UN VIATGE SIMBÒLIC I EXISTENCIAL AMB 'LA DONA IRREAL'

El canvi existencial d'una dona després de la mort del seu fill és el tema que proposa l'última creació de la companyia valenciana Bambalina en La dona irreal, una reflexió intimista dirigida per Jaume Policarpo, que es representarà el 4 de març, a les 20.00 h, al paranimf de la UA, en el marc dels actes del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona.

El títol de l'obra respon a l'estat d’irrealitat en què entra la dona després d’un tràgic succés. En certa manera, “accedeix a un nivell superior de compressió del món, que l’ajuda a superar aquest fet dolorós”, afirma Policarpo. “D'aquesta manera, la mort del fill li ajuda a veure la vida d'una altra manera, a acceptar que la mort és el que dóna sentit a l'existència”.

Amb un plantejament metafòric que fuig de la comprensió racional, la companyia construeix un viatge simbòlic en què “és l'espectador qui ha d'interpretar el significat profund de la història”. Formalment, Policarpo destaca la cerca d'un muntatge que estèticament siga una proposta actual, contemporània, que sorprenga el públic i, especialment, la gent jove.

Un altre dels punts forts ha sigut l'esforç realitzat pels actors Cristina García, Carol Linuesa, David Durán i Josep M. Zapater que, segons explica el director, han realitzat un gran treball interpretatiu. “Per a ells ha sigut un repte, perquè han efectuat un treball d'introspecció molt intens i s'han implicat molt personalment”. Tots aquests aspectes fan de La dona irreal un muntatge nou, que penetra a través dels sentits, i que ha sigut rebut calorosament pel públic.

Entrades a la llibreria Compas UA, Fnac, Servicam i una hora abans de l'actuació al paranimf.

Preu: 10 € (5 € amb la TIU de la UA)


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464