Saltar apartados

CHRIS CLAREMONT I ÁLVARO PONS A 'UNICÓMIC 2009'

Del 26 al 28 de març, tindran lloc les XI Jornades del Còmic de la UA Unicòmic, un punt de trobada per als afeccionats al nové art, que s'ha convertit en un dels referents d'aquesta disciplina artística en el panorama estatal. Enguany s’hi aplegaran autors, crítics i guionistes de la talla del britànic Chris Claremont, que ha desenvolupat històries de sagues tan conegudes com X-Men, Wolverine i Els 4 Fantàstics; el premiat crític Álvaro Pons, creador del bloc La cárcel del papel, un dels llocs més visitats en Internet pels amants del còmic; el dibuixant Doug Braithwaite, que ha realitzat per a Marvel les seqüeles de Terra X, Univers X i Paradís X; el dibuixant alacantí Pablo Auladell, guardonat en 2000 amb el Premi Nacional de Còmic Injuve, i els autors valencians d’El Jueves Lalo Kubala, Pallarés i Rubén Fernández, entre d’altres.

El 26 , a les 10.00 h, les jornades començaran en l'Aula Joan Vives de la Facultat d'Econòmiques de la UA amb la ponència “Mitologia i còmic”, a càrrec de José Rovira. A continuació, Joan Rovira, un dels organitzadors, farà la conferència “Ciutat i còmic”. Segons explica Rovira, “amb aquestes jornades sempre hem volgut dignificar el còmic, ja que el considerem un vehicle d'expressió artística tan vàlid com qualsevol altre”. Altres ponències del dia seran “Videojocs i còmic”, a càrrec de Ramón Orts i Antonio Vuarnet, i Buenos Aires en El Eternauta, per Armando Sogorb Rogel. A les 17.00 h, es farà la primera trobada amb autors a la Seu Universitària d'Alacant, amb l'assistència de Diana Raznovich, autora d’El santuario estresado, i l'autor hispanojaponès Ken Niimura, creador d'obres com I Kill Giants i Clock World.

El divendres 27 de març, les jornades es reprendran a les 10.00 h, a l'Aula Joan Vives, amb la ponència “Còmic en les noves tecnologies”, d'Álvaro Pons. A continuació serà el torn d'Antonio Martín, que actualment concentra la seua activitat com a investigador en l'estudi de la història i sociologia de la indústria, publicacions i autors del còmic espanyol, i desenvolupa activitats paral·leles com a tècnic editorial. A més, s'efectuaran les ponències “Pedagogia i còmic”, a càrrec de Pilar Pomares Puig, i “Literatura infantil, intercultural i còmic”, per Noelia Ibarra Rius. A partir de les 17.00 h, a la sala d'exposicions de l'Aula Cultural de la CAM, se celebrarà la segona trobada amb autors amb la presentació de Soy mi sueño, de Felipe Hernández Cava i Pablo Auladell. A les 18.00 h, la conferència de Chris Claremont.

El dissabte 28 de març, a partir de les 10.00 h, la Seu Universitària d'Alacant exhibirà les pel·lícules La muerte de Superman, Hulk vs. Thor, Batman: Gotham City i Renaissance, amb presentació a càrrec de Javier García-Conde. Finalment, a partir de les 17.00 h, es realitzarà la tercera trobada amb els autors valencians d’El Jueves , i a les 19.00 h, serà el torn de Doug Braithwaite, dibuixant de Batman, Superman i Capità Amèrica. Les jornades han sigut coordinades per Universitaris Progressistes i Club Star Trek d'Alacant, amb la col·laboració de la UA i altres organismes.


Matrícula

2 CLC
Punt d'Información Cultura, al telèfono 965903725, al correo ofi.cultura@ua.es i en línia en http://www.veu.ua.es

Fitxer adjunt: Programa Unicómic


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464