Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL CERTAMEN 'SOL@ ANTE EL PELIGRO' CELEBRA EL DESÈ ANIVERSARI

EL CERTAMEN 'SOL@ ANTE EL PELIGRO' CELEBRA EL DESÈ ANIVERSARI

La Mostra-marató de Monòlegs “Sol@ davant el perill”, organitzada pel Vicerectorat d'Extensió Universitària de la Universitat d'Alacant i Clan Cabaret, amb la col•laboració de la Mostra de Teatre Espanyol d'Autors Contemporanis, celebra el seu desé aniversari, una data molt especial que converteix aquest certamen en el degà dels concursos per a monologuistes i en el principal planter de nous talents per al sud valencià.

Enguany el certamen se celebrarà els dies 21, 22, 23 i 30 de maig a Clan Cabaret, amb la participació de Daniel Higiénico, un músic-monologuista que transforma les cançons d'un aparent concert de rock en divertides peces teatrals. Daniel Higiénico actuarà en Clan Cabaret el 29 de maig, el dia anterior a la gran final.

La principal novetat d'aquesta edició és l’establiment d'una ajuda de 50 € per als participants que vénen de més enllà de 100 km., amb la finalitat de “facilitar l'estada i sufragar les principals despeses dels monologuistes i autors”, comenta Juan Luis Mira, director del Teatre Universitari de la UA i creador, amb Clan Cabaret, del certamen.

“Sol@ davant el perill” es caracteritza per ser un certamen en què el públic és el major protagonista, ja que els monòlegs que passen a la gran final ―amb un jurat d'experts―, primer han de ser votats pel públic. Un dels atractius principals del certamen és que els monòlegs premiats són representats dins de l'espectacle “Els set magnífics”, englobat en la Mostra de Teatre Espanyol d'Autors Contemporanis, que té lloc al novembre. A més, els monòlegs guanyadors tenen la possibilitat de presentar-se en diversos espectacles a les seus universitàries.

Un poc d'història
“Sol@ davant el perill” va nàixer com a iniciativa de l'Aula de Teatre de la UA, dependent del Vicerectorat d'Extensió Universitària. Des del primer moment va comptar amb la col•laboració de Clan Cabaret, que sempre s'ha caracteritzat pel suport a la cultura alternativa a Alacant. “Al principi la filosofia era que l'Aula de Teatre isquera del campus i es va organitzar una marató de monòlegs amb obres que no necessàriament havien de ser originals”, explica Mira.

A partir de la tercera edició es va sumar al projecte la Mostra de Teatre Espanyol d'Autors Contemporanis i aquesta col•laboració va implicar l'autoria dels monòlegs que, a partir d'aquest moment, van ser originals. Així mateix, el certamen es va fer competitiu i en la cinquena edició els finalistes van començar a participar en la Mostra d'Autors.

Un d'aspectes que sembla més important d’assenyalar és el caràcter de planter que té el certamen. Ha estat una escola de monologuistes i per ací han passat autors com Miguel Esteve o José Ramón Carralero, actual guionista de Canal 9, que han iniciat en “Sol@ davant el perill” la seua carrera professional.

Inscripcions
Per a participar en el certamen cal presentar les inscripcions abans del 4 de maig de 2009, a les 00.00 h, en qualsevol d'aquests punts:

1 . Clan Cabaret (Capità Segarra, 16. 03004. Alacant)
2. Punt d'Informació Cultural (PIC) de la Universitat d'Alacant
3. clancabaret@clancabaret.com
4. Amb el formulari en línia:

http://www.veu.ua.es/va/monolegs/formulario
http://www.veu.ua.es/es/monolegs/formulario
http://www.veu.ua.es/en/monolegs/formulario


Premis
Els monòlegs més votats pel públic seran representats en la sessió de clausura, que tindrà lloc a Clan Cabaret el dissabte 30 maig. Després d'aquesta, el Jurat ―integrat per tres professionals del món de l'escena― atorgarà els Premis Universitat d'Alacant:

1r premi: 600 €
2n premi: 400 €
3r premi: 200 €

A més:

Premi del Públic “Pren unes copes”: 100 €
Premi CLAN CABARET al Millor Text: 200 €


Col•labora
Teatre Principal d'Alacant
Teatre Arniches

Fitxer adjunt: bases valencià

Fitxer adjunt: bases castellano


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464