Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA CONCEDEIX LES AJUDES CULTURALS 2009-2010

EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA CONCEDEIX LES AJUDES CULTURALS 2009-2010

El passat dia 16 de març es va reunir la comissió, presidida per la vicerectora d'Extensió Universitària de la Universitat d'Alacant, encarregada de resoldre la convocatòria d’ajudes d'extensió universitària per al curs acadèmic 2009-2010, que està destinada a promoure i incentivar les activitats extraacadèmiques que tinguen com a finalitat complementar la formació acadèmica i cultural de la comunitat universitària. Així, la comissió ha concedit a un total de 143 col•lectius les ajudes “destinades a finançar l'organització d'activitats culturals, seminaris, jornades i conferències, la realització dels quals estiga prevista durant el pròxim curs”, segons explica Rosario Navalón, directora d'Extensió Universitària.

A la convocatòria, s’hi van presentar un total de 151 propostes dels diversos col•lectius integrants de la comunitat universitària, entre els quals s'inclou el personal docent i investigador (PDI), el personal d'administració i serveis, els estudiants i les associacions registrades en UA. De les ajudes concedides, el PDI n’ha rebut el 62%, cosa que suposa un total de 93 propostes finançades; els alumnes el 26%, amb 34 projectes subvencionats; i el PAS el 12%, amb 16 activitats, d'acord amb la representativitat d'aquests col•lectius en el Claustre de la Universitat.

Les sol•licituds beneficiades, que tracten una considerable varietat de temes i enfocaments, són tant d'àmbit nacional com internacional. Cal destacar per exemple, que del total d'ajudes concedides, 38 són congressos, jornades o seminaris relacionats amb l'àmbit internacional; d'entre els quals destaca el III Seminari Hispanoargentí “Llenguatges, Discursos i Societat”, organitzat pel Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura; també, el II Congrés Internacional de Turisme Residencial, organitzat per l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques.

Commemoracions i aniversaris destacats
Entre els projectes presentats per a afavorir l'aproximació de la UA a altres institucions i a la societat, hi destaquen esdeveniments relacionats amb la commemoració del 200 aniversari del naixement de Darwin o amb el 70 aniversari de l'exili republicà espanyol després de la fi la Guerra Civil entre d’altres.

A més, entre les activitats culturals relacionades amb les commemoracions i aniversaris, hi destaquen les VIII Jornades d'Antropologia Biològica, organitzades pel Departament de Biotecnologia, amb motiu de la commemoració de l'Any Darwin. Així mateix, entorn del 70 aniversari de l'exili de republicans espanyols, la comissió ha concedit ajudes a l'Associació Cultural Dánae per a l'Arxiu l'Emigració i de l'Exili Llatinoamericà a Espanya.Per la seua banda, la IX Jornada de Divulgació de l'Astronomia, organitzada pel Departament Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria de Senyal, ha sigut una de les subvencionades per a difondre l'astronomia.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464