Saltar apartados

HOMENATGE AL PROFESSOR ENRIQUE ALCARAZ

Una intensa, completa i variada programació, que gira entorn de la figura i el record d’Enrique Alcaraz Varó, catedràtic mort l’any passat, arranca aquest dimarts, dia 17 de març, fins a l’1 d'abril de 2009: la VII Setmana Cultural de Primavera.

Cinc grans temes seran tractats en jornades independents i temàtiques, que es corresponen amb les línies d'investigació en què va treballar Alcaraz al llarg de la seua carrera professional: “Lingüística forense”, “Didàctica de la llengua i literatura anglesa”, “Estilística”, “El llenguatge jurídic i la seua traducció” i “El IULMA i les llengües per a finalitats acadèmiques i professionals”, centraran les conferències i intervencions dels dies 23, 24, 25, 26 i 27 de març de 2009. Aquesta programació ha sigut iniciativa del Departament de Filologia Anglesa de la Universitat d'Alacant.

El caràcter internacional de la VII Setmana Cultural de Primavera es constata amb la participació d'especialistes procedents d'universitats de Finlàndia, Irlanda, França, Alemanya o Polònia. A més, l'estreta relació de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA amb els països de l'Est ha fructificat amb l’inici, aquests pròxims dies, d’un cicle de cinema eslau i una exposició sobre els museus del Kremlin i Rússia en l'actualitat, que es podrà veure a la Biblioteca de Filosofia i Lletres.

El professor Román de la Calle, que és director del Museu Valencià de la Il•lustració i de la Modernitat (MuVIM), participarà el dilluns 23 de març, a les 10.00 h, amb la conferència “Un filòsof en el museu. La fórmula del Museu Valencià de la Il•lustració i la Modernitat”.

Amb motiu de la celebració de 2009 com a Any de l'Astronomia, el departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la UA ofereix, el pròxim 1 d'abril, la conferència “El naixement de les estrelles”, a càrrec d'Ignacio Negueruela.

A més, la programació inclou diverses exposicions, en les quals col•labora molt estretament la Biblioteca de Filosofia i Lletres, com ara una exposició sobre l'obra d’Enrique Alcaraz Varó i una altra sobre l'obra de Jean Marie le Clézio, premi Nobel de Literatura 2008. L’entrada de l'edifici I de la Facultat de Filosofia i Lletres exposarà una original mostra homenatge al professor Alcaraz, en la qual es combinaran frases i fotografies. A més, la sala Aifos ofereix l'exposició “Des de la intimitat”, de Vanesa Palacios, que ja està oberta al públic.

El Diccionario de Turismo español-francés / francés-español, de recent publicació per l'editorial Ariel, elaborat per diversos professors del Departament de Filologia Francesa de la UA, es presentarà el pròxim dia 30 de març, a les 12.00 h.

La música és una altra de les matèries de la Setmana Cultural. Així la conferència “Alguns trets característics de la música medieval a partir de les nostres fonts documentals”, a càrrec de l’alcoià Àngel Lluís Ferrando Morales, s’impartirà el divendres 27 de març, a les 11.00 h.

Organitzada per la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant, les activitats tindran lloc en diversos espais d’aquesta (aula magna, sala de graus, aules, paranimf, etc.).

Col•laboren en la VII Setmana Cultural de Primavera el Vicerectorat d'Extensió Universitària i el Secretariat de Cultura, la Biblioteca de Filosofia i Lletres i els departaments de la Universitat d'Alacant de Filologia Anglesa, de Filologies Integrades, de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura, Història Medieval i Moderna i Ciències i Tècniques Historiogràfiques, de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina, de Traducció i Interpretació, Filologia Catalana i de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal, el Centre Rus Cultural i Científic, l'Associació Alexander von Humbolt, la Sala Aifos i Cultura Campus de la UA.

Fitxer adjunt: programa


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464