Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • MÉS DE 2.800 ALUMNES PARTICIPEN EN ELS CURSOS D'ESTIU

MÉS DE 2.800 ALUMNES PARTICIPEN EN ELS CURSOS D'ESTIU

Més de 2.800 alumnes participen en els VIII Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant que, en la seua segona setmana, ofereixen 15 cursos dels 54 programats fins al 31 de juliol. En aquests cursos, organitzats pel Vicerectorat d'Extensió Universitària, participen, entre d’altres, el cineasta Mariano Barroso, el compositor Luis Delgado o Liliana Orjuela, coordinadora dels programes de promoció del bon tracte i prevenció de la violència contra la infància de la ONG Save The Children.

La Universitat d'Estiu Rafael Altamira (UERA) presenta, del 13 al 17 de juliol, set cursos que aprofundeixen en temes com els drets de la infància a l’estat espanyol, el cinema del segle XXI o les grans indústries productores de CO2, “unes temàtiques molt actuals”, segons el director acadèmic de la Universitat, José Ramón Belda. De fet, Belda recorda que enguany es commemora el vinté aniversari de l'aprovació de la Convenció sobre els Drets dels Infants per l'Assemblea General de les Nacions Unides.

Així mateix, gràcies a l'acord signat amb la Ciutat de la Llum, Belda indica que “el curs de cinema és pràctic, ja que l’integren conferències i tallers impartits per especialistes, alguns d’ells guardonats als premis Goya”.

A més, a les seus universitàries s'imparteixen huit cursos, com ara el de La Nucia titulat Últims Avanços en el Diagnòstic i Tractament de les Malalties Reumatològiques, dirigit per José Miguel Sempere, qui assenyala que les jornades se “centraran en algunes de les principals malalties reumatològiques com l’osteoporosi, l’artrosi, la fibromiàlgia i altres malalties autoimmunes”.

En comparació a edicions anteriors, la d’enguany ha augmentat el nombre d'estudiants en cursos d'estiu: en són més de 2.800 els matriculats.

Activitats culturals

Paral•lelament a l'activitat acadèmica, es desenvoluparan activitats culturals, esportives i excursions. A les “Nits de la Seu”, a Alacant, es representaran monòlegs en valencià, “Si fa no fa”, el 14 de juliol a les 22.00 h a la sala Miguel Hernández. A més, actuaran el guitarrista Juan Carlos Durán, el 15 de juliol, i el grup Moon Roots, el 17, tots dos a les 20.00 h i a la sala Rafael Altamira.

La Universitat d'Estiu ha programat competicions esportives de futbol i bàsquet per als estudiants. Serà el 13 de juliol i representen “una excel•lent oportunitat per a conèixer altres estudiants”, apunta Belda

El 15 de juliol la vicerectora d'Extensió Universitària, Josefina Bueno, José Ramón Belda, els participants del curs La Fertirrigació de la Vinya: Transformació de l'Aigua en Vi i tots els estudiants que vulguen es desplaçaran fins al municipi murcià de Jumella, on seran rebuts per les autoritats locals, per a visitar-ne cellers. En aquesta activitat se'ls explicarà els processos d'elaboració del vi i realitzaran tasts.

La matriculació en els cursos continua oberta fins al començament de cada curs. Tota la informació està disponible en http://www.univerano.ua.es i http://www.ua.es/va/estudios/seus/index.html.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464