Saltar apartados

HOMENATGE A CHESTER HIMES A TEULADA

El pròxim 12 de novembre es commemora el centenari del naixement de l’escriptor Chester Himes, un autor afroamericà de novel•la negra que va residir a Moraria (Teulada, Marina Alata) entre 1969 i 1984, any de la seua defunció. Per a recordar la seua figura, la Universitat Permanent, UPUA, la Seu Universitària de Benissa i l’Ajuntament de Teulada han organitzat unes jornades culturals dedicades a l’escriptor, que tindran lloc, els dies 12, 13 i 14 de novembre, a l’Espai Cultural “La Senieta” de Moraira. Hi participaran investigadors, escriptors i cineastes de diversos països. A més de les ponències, es projectaran materials audiovisuals basats en l’obra de Himes.

Chester Himes va mantindre una estreta vinculació amb les gents i l’entorn geogràfic del municipi, una relació perpetuada per la seua esposa, Lesley Himes, que encara residix a la localitat, on habitualment rep les visites d’escriptors, cineastes, crítics, investigadors i seguidors de l’obra del seu espòs.

Segons Conxa Bru, directora de la UPUA i promotora del congrés, els objectius son “contribuir a l’estudi biogràfic de l’autor i la incidència del municipi de Teulada-Moraira en els últims quinze anys de la seua vida, aprofundir en l’estudi, anàlisi i coneixement de la seua obra, a més de proporcionar un espai de trobada cultural que contribuïsca a reforçar les relacions interculturals i la integració sociolingüística dels ciutadans i residents estrangers en l’àmbit d’acció de la Universitat”.

Les jornades conclouen el dissabte 14, amb un programa cultural amb una concentració-homenatge, un visita guiada a la zona i l'actuació coral amb la Colla de Dolçainers i Tabaleters el Falcó.


Més informació
http://www.proyectosupua.es/10aniversario/content/plazo-de-inscripci%C3%B3n-las-jornadas-culturales-en-homenaje-chester-himes

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464