Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • L'ESPIRITUALITAT DE LA VEU I L'ARPA, AMB ARIANNA SAVALL

L'ESPIRITUALITAT DE LA VEU I L'ARPA, AMB ARIANNA SAVALL

El pròxim 2 de desembre, a les 20.00 hores, tindrà lloc al Paranimf de la UA el concert de la soprano i arpista Arianna Savall (Basilea, Suïssa, 1972), que presentarà Bella terra i Peiwoh. Filla del reconegut violagambista, musicòleg i director d'orquestra Jordi Savall, Arianna és especialista en música antiga i arpes històriques. En el recital, l'artista interpretarà temes dels seus últims treballs, on la poesia i la música es fonen en diferents llengües, colors i sons diversos.

Segons comenta Savall, “Bella terra és fruit d'un llarg procés de recerca i maduració, que comença a casa. Cantant i tocant amb uns amics es desperta la recerca de veu i arpa, d'una llibertat i un ritme i, sobretot, de la passió per les coses menudes, senzilles però essencials. A través del poeta català Miquel Martí i Pol vaig conèixer un món molt proper, que parla de l'amor i del dolor, i que està ple del desig de viure l'instant”.

En Peiwoh “apareixen diverses llengües, colors i sons que vaig escoltar de menuda, quan vivia a Suïssa, a casa amb els meus pares, amb amics i músics, i en cadascuna d'elles s'expressa i s'identifica una part diferent de mi mateixa. Cada llengua té el seu ritme, la seua melodia, que es modula d'una forma diferent i que determina i proporciona inspiració al caràcter i a l'estil de la cançó. La poesia és una de les bases essencials d'aquest camí musical”.

Peiwoh és una inspiració de diverses tradicions que, segons comenta, l'han ajudat a crear i donar veu al seu món musical. “Unes de les fonts de què més he begut és la música antiga i l'art de la improvisació: unes fonts infinites.” “Des que vaig començar a fer cançons ―continua―, la idea de recolzar-me en l'arpa triple em va semblar evident; em va fascinar la profunditat i subtilesa de l'arpa barroca italiana. La seua sonoritat evolupant és molt variada i resulta diferent de totes les altres, ja que, a pesar de pertànyer al barroc, té unes possibilitats cromàtiques i sonores modernes i riques, que s'adapten a l'esperit de les meues cançons, acariciant amb suavitat la veu sense arribar a ocultar-la.”

Intèrprets
Arianna Savall
Veu, arpa triple, arpa gòtica, arpa cèltica i bol tibetà

Petter Johansen
Veu, mandolina i haringfele

Miquel Àngel Cordero
Contrabaix

Entrades la llibreria Compas de la UA, Fnac, Servicam i, una hora abans de l'actuació, al Paranimf de la UA

Preu: 10 € (5 € presentant la TIU de la UA)

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464