Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • MARGARITA URIA I MANUEL MARÍN, EN L'ACTE DE L'ARXIU DE LA DEMOCRÀCIA

MARGARITA URIA I MANUEL MARÍN, EN L'ACTE DE L'ARXIU DE LA DEMOCRÀCIA

El pròxim 1 de desembre, l’Arxiu de la Democràcia de la Universitat d’Alacant celebra el cinqué aniversari. Per a commemorar-ho, al tradicional acte d’agraïments als nous donants, enguany s’hi afig la celebració d’una taula redona sobre el procés democràtic espanyol, en què participaran la vocal del Consell General del Poder judicial Margarita Uría Etxebarría i l’expresident del Congrés dels Diputats Manuel Marín González.

L’acte començarà a la Seu Universitària d’Alacant, a les 20.15 h, amb les intervencions de la vicerectora d’Extensió Universitària, Josefina Bueno, i el president del Consell Assessor de l’Arxiu, Josep Vicent Bevià. Després de la taula redona, el rector de la Universitat d’Alacant, Ignasi Jiménez Raneda, lliurarà l’obra en ceràmica d’Arcadi Blasco amb què l'Arxiu de la Democràcia agraeix les noves donacions que, enguany, han fet dotze persones. L’acte conclourà amb un vi d’honor.

L’Arxiu de la Democràcia és una iniciativa del Vicerectorat d’Extensió Universitària, amb l'objectiu de recollir fons documentals escrits, gràfics i sonors de persones o entitats destacades en el món de la política, la cultura o l’economia del sud valencià, especialment des del final del franquisme fins als nostres dies. S'hi pretén assegurar la conservació de la memòria documental de la transició política i la consolidació de la democràcia a Alacant i, a través dels processos de catalogació i digitalització, fer-la accessible als especialistes i al públic en general. En l’actualitat, l’Arxiu compta amb prop d’un milió de documents de diversos tipus (cartells, adhesius, llibres, fotografies, etc.) procedents de 130 donants.

L’Arxiu de la Democràcia, que es va presentar recentment en un congrés especialitzat a Viena, forma part de l’Arxiu General de la Universitat d’Alacant, al qual poden adreçar-se totes les persones interessades a consultar els documents o sol•licitar qualsevol tipus d’informació.

Més informació sobre l’Arxiu en:
http://www.archivodemocracia.ua.es/

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464