Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • MIRADES I LECTURES ACTUALS SOBRE LA NOUVELLE VAGUE

MIRADES I LECTURES ACTUALS SOBRE LA NOUVELLE VAGUE

Del 14 al 18 de desembre, de 16.00 h a 20.00 h, s’impartirà a la sala de graus de Filosofia i Lletres el taller de cinema “La Nouvelle Vague, mirades i lectures actuals”, coordinat per la professora de la UA Maribel Corbí i Israel Gil, de l'Aula de Cinema. Nouvelle vague (nova ona) és la denominació que la crítica va utilitzar per a designar el nou grup de cineastes francesos sorgit a la fi dels 50. Els nous realitzadors van reaccionar contra les estructures que el cinema francès imposava i postularen com a màxima aspiració la llibertat tècnica i d'expressió.

Per a aportar una mirada crítica sobre aquest corrent cinematogràfic, especialistes en aquest camp presentaran diverses ponències, que es complementaran amb projeccions de pel•lícules de referència com Los cuatrocientos golpes, de François Truffaut, o Cléo de 5 a 7 , d’Agnès Varda.

El 14 de desembre Pedro Dias farà la conferència “¿Por qué se produjo la Nouvelle Vague?”; el 15 de desembre serà el torn de Maribel Corbí amb “Mujeres cineastas en la Nouvelle Vague: miradas y lecturas actuales de Agnès Varda”; el 16 de desembre, el professor de la Universitat del País Basc i especialista en cinema, Santos Zunzunegui, a través de videoconferència, tractarà els principals aspectes de la corrent; el 17 de desembre, el professor José Luis Sánchez Noriega, de la Universitat Complutense de Madrid, farà la ponència “Aportaciones a la modernidad del primer Godard”. Finalment, el 18 de desembre, Juan M. Company Ramón, de la Universitat de València, impartirà la ponència “Aportaciones a la modernidad del primer Godard”. El curs està dotat amb 2 CLC.

Organitza
Vicerectorat d'Extensió Universitària
Aula de Cine
Centre d'Estudis sobre la Dona

Informació i matrícula
Punt d'Informació Cultural (PIC)
Tel. 965 90 37 25
A/e: ofi.cultura@ua.es

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464