Saltar apartados

PRESES DE FRANCO, AL MUA

La sala Naies del MUA acull, a partir del dimecres 2 de desembre, l’exposició “Preses de Franco”, que organitza la Fundació d’Investigacions Marxistes. L’objectiu d’aquesta mostra, que arriba a la Universitat d’Alacant de la mà del Centre d’Estudis sobre la Dona (CED) i el Vicerectorat d’Extensió Universitària, és “visibilitzar l’experiència penitenciària femenina de les primeres dècades de la dictadura franquista”. Per a recollir aquestes vivències, s’han utilitzat tant les imatges i els documents, com el record i els testimonis de les dones empresonades. L’exposició consta de 40 panells i una zona audiovisual on es pot accedir a documentals divulgatius i audicions amb testimonis reals. L’acte d’inauguració tindrà lloc a les 12.00 h i comptarà amb les intervencions de la vicerectora d’Extensió Universitària, Josefina Bueno; el director del MUA, Mauro Hernández, i la directora del CED, Mar Esquembre.

Les preses polítiques que apareixen en l’exposició van ser dones formades i iniciades en la política a l'abric de les reformes republicanes. Són la generació de la II República i la Guerra Civil, que va experimentar la repressió més severa. Esquembre explica que són dones “que van veure castigada la seua gosadia de desafiar al franquisme, però també la societat patriarcal, amb llargues penes de presó i fins i tot la mort”. Segons la directora del CED, Mar Esquembre, l’exposició forma part del projecte de recuperació de la memòria històrica de les dones, un treball que manté el Centre en col·laboració amb el Vicerectorat d’Extensió Universitària, a través del MUA i l’Arxiu de la Democràcia, i de la Fundació General de la UA, a través del Taller d’Imatge.


La mostra podrà veure’s fins a finals de gener. L’entrada és lliure.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464