Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • ANALITZAR L'ESTAT ACTUAL DE LA DRAMATÚRGIA CATALANA

ANALITZAR L'ESTAT ACTUAL DE LA DRAMATÚRGIA CATALANA

Amb l’objectiu de ser un fòrum de trobada, anàlisi i avaluació de la dramatúrgia en català, del 3 al 5 de febrer, tindran lloc, a la sala de graus de la Facultat de Dret, les I Jornades Projecte Alcover, en què es debatrà l'estat actual de les arts escèniques del País Valencià, Catalunya, Andorra i Illes Balears. El Projecte Alcover, segons explica el coordinador, Tomeu Amengual, “és una agrupació de trenta teatres i les universitats Jaume I de Castelló, Universitat de València i Universitat d'Alacant, que sorgeix en 1995 amb la finalitat de programar, promocionar i intercanviar obres teatrals en els diferents llocs de parla catalana com les Illes Balears, Catalunya, País Valencià i Andorra”. Les jornades han sigut organitzades pel Projecte Alcover i el Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA.

Les jornades, que giraran al voltant de les temàtiques “Cap a una dramatúrgia catalana del segle XXI”, “Crear i triomfar en català” i “Traspassant fronteres”, integraran conferències i taules redones amb tècnics, representants d'institucions relacionades amb les arts escèniques, creadors, productors, programadors, etc.

El 3 de febrer les jornades començaran amb el concert La vida perfecta, a càrrec de Lexu's, a la sala de graus mateix, a partir de les 20.00 h. El 4 de febrer, a les 09.30 h, es farà la presentació de les jornades i, a partir de les 10.00 h, hi haurà la primera taula rodona (“Dades del teatre en català als quatre territoris”), moderada pel coordinador del Projecte Alcover, Tomeu Amengual. Hi participaran la directora general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya, Anna Falguera; el president d’AVETID Tomás Ibáñez; el delegat de Teatre del Govern de les Illes Balears, Pep Ramón Cerdà, i Esther Nadal, directora delegada d'Escena Nacional d’Andorra.

A partir de les 17.00 h, es desenvoluparà la ponència “Crear i triomfar en català”, a càrrec de l'escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó, que donarà pas a la taula redona homònima, amb les intervencions del director d'escena i dramaturg Oriol Broggi, l'escriptor Sebastià Alzamora i el cantant i lletrista d’Obrint Pas Xavier Sarrià. Les jornades finalitzaran l'endemà, amb la ponència “Traspassant fronteres”, a càrrec del reconegut dramaturg Pau Miró i la conferència del mateix títol, en què intervindran especialistes i creadors.

El programa complet pot consultar-se en el document adjunt.

Les jornades estan dotades amb 1 CLC.

Matrícula
Punt d'Informació de Cultura, en el telèfon 965 90 37 25, el correu ofi.cultura@ua.es i en línia

Fitxer adjunt: Programa


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464