Saltar apartados

ART JAPONÈS AL MUA

L’artista japonesa Hanamaro Chaki inaugura al MUA la seua exposició “La profunditat dels ulls”, una mostra de com la pintura “és capaç de retratar emocions i sentiments a través dels colors i les formes”, segons afirma el comissari de la mostra, Bernabé Gómez Moreno. La inauguració tindrà lloc el pròxim 4 de febrer, a les 20.00 h, a la sala Naies del Museu i es completarà amb un concert de koto, arpa japonesa, a càrrec de Yoshie Sakai, amb un repertori en què mesclarà peces clàssiques i composicions inèdites. L’obra d’Hanamaro Chaki presenta un món íntim i poètic, habitat per personatges misteriosos, mitat animals mitat humans, que amb els seus actes i gestos fan visibles les pors i de l'ésser humà.

A través de la introspecció i la meditació, i conscient de la nostra ambivalència com a animals racionals, Chaki crea sers atemporals, tot un laberint sentimental que tradueix en taques, gotes, esguits, colors i figures, mitjançant pinzellades delicades i enèrgiques amb les quals aconsegueix traure les passions i els sentiments dels personatges de les seues obres. La mostra podrà veure’s fins al 17 d’abril. L’entrada, tant al concert com a la mostra, és lliure i limitada a l’aforament de la sala.

L’arpa japonesa de Yoshie Sakai
El so del koto, a les mans de Yoshie Sakai, acompanyarà les pintures d’Hanamaro Chaki en la inauguració de la mostra. Especialista en música oriental, Sakai viu a Espanya des de fa 25 anys, on ha ampliat els seus estudis de música occidental. Actualment està considerada com una de les principals concertistes de música japonesa, sobre la qual habitualment imparteix conferències i cursos.
Ha gravat, juntament amb altres especialistes, com a instrumentista d’arpa antiga egípcia i vocalista, la primera edició mundial d’un CD sobre música de l’era de les piràmides. Actualment està en fase de producció de diversos CD de música de koto.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464