Saltar apartados

LA RECONSTRUCCIÓ D'INFRAHABITATGES AL SALVADOR

Amb el títol “Un passeig pel Salvador”, s'obrirà al públic, el pròxim 2 de febrer, a la sala Trànsit I, una mostra fotogràfica organitzada per la ONG Tierra Pacífico, que plasma el treball efectuat per l'associació en el departament de Morazán, amb la col•laboració activa dels residents, en la reconstrucció d'habitatges. L'exposició, que compta amb la col•laboració del Secretariat de Cultura de la UA, té l’objectiu d’aproximar al públic el procés de desenvolupament d'un projecte de cooperació internacional, on els protagonistes de la transformació són els habitants del lloc.

Segons explica Lourdes Casanova, tècnica de sensibilització de Tierra Pacífico, “La ONG treballa amb una contrapart, és a dir, una altra associació al país on es vol realitzar el projecte, que explique quines són les necessitats i avalue la situació. Nosaltres tenim allà a una arquitecta que és qui fa aquest treball i diu quines possibles solucions hi ha”. Encara que al departament de Morazán hi ha altres problemes, el principal era la reconstrucció d’infrahabitatges i el sanejament.

Després de l'anàlisi del problema, la ONG fa campanyes i altres activitats per a aconseguir diners, tant d'institucions públiques com d’empreses privades, que se sumen a les subvencions públiques. “Quan aquesta fase ha acabat, es passa a l'execució del projecte ―assenyala Casanova―, viatgem al país, on comprem materials i contractem mà d'obra per a injectar diners a l'economia local. Així mateix, impartim tallers de capacitació en tasques pròpies de la construcció i, transversalment, altres de gènere, per a tractar el tema de la dona”.

L'objectiu final “és que els habitants mateix puguen dur a terme altres construccions de manera independent i es responsabilitzen del seu propi canvi”, conclou Casanova. Les 45 fotografies que conformen l'exposició mostren la participació dels salvadorencs en la construcció de les cases, l'estat original i final dels habitatges i la vida que s’hi fa a partir d'aquest moment. La mostra s'exhibeix fins al 9 de febrer. Entrada lliure.

Fitxer adjunt: L''estat final de les vivendes


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464