Saltar apartados

SEMINARI INFOTÓGRAF@S

El pròxim 8 de febrer, a les 20.15 h, a la Seu Universitària d'Alacant, s'inaugura el seminari “Infotògrafs”, amb la presència de Matías Nieto Koenig (Madrid, 1968), fotògraf documentalista de pel•lícules com El camino de los ingleeos, Tesis i El Bola, entre d’altres. Koenig, que va començar en 1992 a treballar en el món del cinema amb pel•lícula La marrana, ha fet nombrosos projectes cinematogràfics i televisius amb directors com Antonio Banderas, Luis G. Berlanga, Mario Camús, José Luis Cuerda, Amenábar, Mariano Barroso, Adolfo Aristarain, Jacques Weber, Daniel Monzón i Antonio Mercero, entre d’altres. Nieto Koenig impartirà la ponència “Sobre el futuro incierto de la fotografía. Una aproximación a los problemas actuales y futuros de la fotografía documental”.

“Infotògrafs”, organitzat per l'Associació Escriptors de Llums de la UA (ELUA), l'objectiu de la qual és aprofundir en diferents aspectes de la fotografia actual (documental, fotoperiodística, de conservació i històrica), a través de la visió de diversos especialistes en la matèria, comptarà el 15 de febrer amb ponència “La conservación de fotografía para el futuro”, a càrrec de la conservadora d'art i professora de la Universitat Miguel Hernández Gertrudis Gómez, coordinadora, entre d’altres, de l'exposició de La Llum de les Imatges “La Faç de l'Eternitat”, directora de muntatge i conservadora de les obres de l'exposició “Assíria” del British Musem al MARQ, subdirectora d'art del Gil-Albert i actualment coordinadora del projecte que du a terme el Patronat Municipal de Cultura en l'antiga fàbrica de tabacs per a la creació del Centre de Cultura Contemporània “Les Cigarreres”.

El 22 de febrer, serà el torn del fotoperiodista del diari Costa Blanca Nachrichten (CBN), Àngel García Català, que farà la ponència “Una mirada crítica: el paisatge alacantí”, sobre la deterioració mediambiental al sud valencià. García Català ha treballat com a redactor gràfic en diaris com El Mundo, La Verdad i El periódico de Alicante i, des de 2003, en el CBN. En 2003 i 2004 va coordinar el catàleg i l'exposició Fotorreporteros: un año de fotoperiodismo en Alicante, organitzada per l'Associació de la Premsa d'Alacant i la CAM, i ha realitzat nombroses exposicions col•lectives i individuals.

Finalment, l’1 de març, el fotògraf, professor de fotografia i president d’ELUA Javier Serrano, efectuarà ponència “El neorrealismo italiano y español”. Serrano ha participat en diverses exposicions col•lectives i individuals com “Solitud de solituds”, “Guitarres a la Seu”, “La ciutat llunyana” i “30 paraules 30”. En l'actualitat compatibilitza el seu treball amb el Taller “L'art de la fotografia en blanc i negre” a la UA i el curs “La fotografia: un art i la seua història”, a la Universitat Permanent de la UA.
Entrada lliure limitada a la capacitat de la sala. Tindran prioritat las persones inscrites. Més informació al telèfon 965145333.VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464