Saltar apartados

SESSIÓ DOBLE DE DOCUMENTALS A LA SEU D'ALACANT

El pròxim 5 de febrer, la Seu Universitària d'Alacant acollirà una sessió doble de documentals. A les 18.00 h, es projectarà una nova edició del “Documental del mes”, que en aquesta ocasió exhibirà Pecats del meu pare, de Nicolás Entel, la història del cèlebre cap del càrtel de Medellín, Pablo Escobar, a través del seu fill Sebastián i la seua vídua María Isabel Santos. A partir de les 20.00 h s’hi projectarà Temps d'aigua, una pel•lícula de Miguel Ángel Baixauli a mig camí entre la ficció i el documental que indaga en els temes de la identitat i la desaparició, aproximant-se a la gent que encara habita prop de l'Albufera de València.

Pecats del meu pare

Seleccionada en rellevants festivals com Sundance 2010, en la pel•lícula de Nicolás Entel, Sebastián repassa una infància extraordinària al costat d'un pare a qui volia tot el món i que era, alhora, enemic número u de Colòmbia. El film narra el temps de grans luxes i extravagàncies, contrastat amb períodes de persecució. El fill i la vídua obrin les portes de casa seua per a compartir arxius ocults i privats.

Aquesta és també la història de les víctimes més prominents d'Escobar: el ministre de Justícia i un polític a punt de ser elegit president de Colòmbia, només dos exemples entre els centenars de víctimes del narcotraficant en la dècada dels 80. Ara, Sebastián intenta trencar el cicle de la venjança i busca la reconciliació amb els fills de les víctimes del seu pare.

El director, Nicolás Entel, va nàixer a Buenos Aires, on es va llicenciar en Direcció Cinematogràfica. Actualment viu a Nova York i és soci fundador de la xarxa Creek Productions des de 2001, productora fonamentalment de publicitat, però que també per a la televisió i al cinema.

Trailer

Temps d'aigua

Construïda amb multitud de notes cinematogràfiques sobre formes de vida en perill d'extinció, en Temps d'aigua tot el material etnogràfic es reescriu en primera persona, a partir d'una figura al•legòrica que comença un viatge a la recerca dels seus orígens. La pel•lícula s'apropa, amb intenció antropològica i mirada poètica, a la gent que encara viu prop de l'Albufera de València, als seus ritmes i ritus ancestrals, concentrant-se especialment en la vida dels últims “indígenes” del lloc, uns adolescents que viuen en el barri del Tremolar, i en l'aparició de nous pobladors immigrants. El nom del barri, que significa “tremolor”, un eco explícit dels canvis que s’abaten inexorablement sobre tot un poble i la seua cultura.

Trailer

Entrada lliure limitada a la capacitat del local

Fitxer adjunt: n El Documental del Mes


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464