Saltar apartados

TALLER DE CONSCIÈNCIA CORPORAL

Els que habitem aquest “món desenvolupat” vivim en un entorn de competitivitat, estrés, presses, embossos, soroll, tensions i responsabilitats. Aquesta pressió va sumint-nos en un delicat equilibri on l’organisme està sobrecarregat, tens, bloquejat, sense a penes temps per recuperar-se, sumint-nos en l’estrés, l’escàs rendiment físic i intel•lectual, la dificultat per l’atenció i la concentració i el malestar emocional. Aquest ritme ens condueix a viure de manera completament externa al cos, silenciant les demandes del nostre organisme així com les nostres emocions perquè no ens distorsionen massa l’agenda.

Necessitem recuperar en el nostre dia a dia un espai per a parar i endinsar-nos en el nostre espai personal, sense haver d’atendre durant aquest temps a demandes externes.

Aquest TALLER DE CONSCIÈNCIA CORPORAL és, abans de res, un espai per recuperar el diàleg amb el nostre cos, aprendre a escoltar-lo per recuperar l’equilibri i l’harmonia en les nostres vides. Per això ens servirem d’eines com el ioga, xi-kung, expressió corporal i tècniques de relaxació i respiració, creant un espai interior d’escolta i comprensió, que és la meditació.

La música també ens acompanyarà en aquest recorregut (músiques del món -Àfrica, Índia, Turquia, el llunyà Orient-, música clàssica, instrumental, etc.) per mobilitzar el cos però també per connectar amb la calma. Sentint la música en el nostre cos per, des d'ací, arribar a la relaxació i el silenci.

Proposem un espai de salut actiu on gestar les condicions per una vida saludable. Es tracta de prendre consciència del cos a través del moviment, la respiració i la concentració. Respectant el nostre propi ritme, els nostres límits, sense forçar, des de l’escolta i des del respecte.

Recorrent la geografia del nostre cos, relaxant tensions, alliberarem bloqueigs energètics i deixarem de costat l’ansietat per recuperar la calma interior.

La nostra salut és un sistema en equilibri permanent. Si volem millorar-la necessitem dedicar-li temps, des del compromís i des de la constància. Per això aquest taller es planteja al llarg de tot el curs, en sessions d’una hora, dues vegades per setmana.

Beneficis d’aquestes pràctiques:

A nivell físic:

- Milloren la forma física quant a flexibilitat, equilibri i coordinació
- Reeduquen hàbits posturals dolents, millorant d'aqueixa manera els dolors d'esquena i musculars
- Redueixen l’estrés i l’ansietat i els seus símptomes (insomni, mal de cap, irritabilitat, etc.
- Milloren el sistema circulatori i disminueixen el risc d’infart
- Enforteixen el sistema immunològic i regulen el sistema digestiu

A nivell mental:

- Faciliten la concentració i la capacitat d’atenció
- Milloren el rendiment intel•lectual

A nivell emocional:

- Potencien tant la salut com l’equilibri emocionals

METODOLOGIA:

Les classes seran pràctiques, integrant el conjunt d’eines que utilitzarem per desenvolupar la consciència corporal: ioga, xi-kung, expressió corporal, tècniques de respiració, relaxació, visualització i meditació.

DIRIGIT A: tota la comunitat universitària, i en general a totes les persones que necessiten o desitgen disposar d'una sèrie d'eines pel maneig de l'estrés i per potenciar la relació conscient amb el seu cos-ment.

NOMBRE MÀXIM D’ALUMNES-AS PER GRUP: amb l’objectiu de poder realitzar una atenció i un seguiment personal del progrés dels-les participants, el nombre màxim d’alumnes per grup es limitarà a 20.


IMPARTEIXEN:

Elena García Navarro. Psicòloga. Professora de ioga federada per la Unió Europea de Ioga. Actualment treballa com psicoterapeuta i combina aquesta tasca impartint tallers relacionats amb la salut i el desenvolupament emocional.

Carlos Mateo Ripoll. Sociòleg. Professor de ioga federat per la Unió Europea de Ioga. Monitor de xi-kung. Format en tècniques de meditació a Índia i Tailàndia.

INVERSIÓ: 40 euros al mes

HORARIS:
Grup 1: dilluns i dimecres de 14:15 a 15:15 hores
Grup 2: dimarts i dijous de 14:15 a 15:15 hores
Grup 3: dilluns i dimecres de 19:00 a 20:00 hores

Inscripció des del 7 de gener de 2010
Possibilitat d’incorporar-se en qualsevol moment de l’any

LLOC DE REALITZACIÓ:
Sala Polivalent del MUA (Museu de la Universitat d’Alacant)


INFORMACIÓ I MATRÍCULA:

Mª José Parra
Tel. 965 90 98 28 / 965 90 38 87
Adreça electrònica: majo.parra@ua.es
Lloc: Caseta nº 14 pròxima al Taller d'Imatge
(Campus de la Universitat d’Alacant)

Fitxer adjunt: Programa en pdf


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464