Saltar apartados

EL MITE D'ARIADNA, AL PARANIMF DE LA UA

Per a celebrar els 25 anys d'existència, la companyia Atalaya, en coproducció amb el Centre Andalús de Teatre, que al seu torn compleix 20 anys, presenta Ariadna, dirigida per Ricardo Iniesta, sobre la dramatúrgia i versió rítmica del seu germà, Carlos Iniesta, a partir de textos de la poetisa russa Marina Tsvietáieva, Nietzsche, Ovidio i Catulo, entre uns altres. L'obra, que es representarà el pròxim 3 de març, a les 20.00 hores, al Paranimf de la UA, forma part de les activitats incloses en el programa institucional 8 de Març que organitza la institución docent amb el suport dels ministeris de Cultura i Igualtat.

“El que té de particular aquest muntatge ―explica el director―, és que és la primera vegada que el mite d'Ariadna es duu a escena en llengua castellana, una cosa bastant estranya ja que potser és un dels més coneguts, amb elements que el fan molt atractiu com el laberint, el minotaure…”. “Això potser es deu al fet que en quasi cap tragèdia grega apareixen els déus, i en Ariadna la presència de les deïtats és clau”. Un altre dels atractius d'aquest muntatge és la creació escenogràfica de Juan Ruesga, “el referent en aquest camp a Espanya”, assenyala Iniesta, que va obtenir el 2008 el Premi Gaudí al Millor Director d'Escena per Ariadna. L'escenografia, que parteix d'una idea original d'Iniesta, divideix l'escenari en tres parts diferenciades: el laberint, el palau i la ciutat de Cnossos, a Creta, que cobra vida i expressió amb l'energia dels actors.

No obstant això, el que diferencia Atalaya d'altres companyies és la labor d'investigació prèvia. Segons Iniesta, aquesta característica és la definitòria en la consecució del Premi Nacional de Teatre fa un any. “Atalaya fa un procés molt lent d'indagació abans del muntatge, que es combina amb la realització de gires. En aquest cas, per a efectuar el text de l'obra, ens hem nodrit de diferents fonts, de poesies i textos clàssics”. Ariadna tanca el cicle de tragèdies gregues que va arrancar amb Elektra i Medea, obres que han recorregut tots els continents excepte Austràlia i han collit un gran èxit de crítica i públic.

Venda d'entrades a la llibreria Compas UA, Fnac, Servicam i una hora abans de l'actuació al Paranimf de la UA.


Fitxer adjunt: L''obra es representarà el 3 de març


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464