Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA SEU D'ORIOLA DEDICA LES XII JORNADES DE FILOSOFIA A JULIÁN MARÍAS

LA SEU D'ORIOLA DEDICA LES XII JORNADES DE FILOSOFIA A JULIÁN MARÍAS

La Seu Universitària d’Oriola i la Càtedra Arquebisbe Loaces organitzen les XII Jornades de Filosofia, que enguany estan dedicades a la figura de Julián Marías. Les jornades tindran lloc del 9 de febrer al 9 de març a la sala de conferències del Palau Bisbal d’Oriola, excepte la sessió del 2 de març, que tindrà seu a l’aula magna del nou Bisbat d’Alacant.

En total, s'hi faran cinc sessions, en què importants personalitats del món acadèmic abordaran diversos aspectes de l’erudit, mort en 2005 als 91 anys. En les ponències s’analitzarà des de la vigència del seu pensament en el context actual o l’antropologia, fins a temes tan concrets com la religió, la perdurabilitat o l’home i la dona. La primera de les ponències abordarà el pensament de Julián Marías en el context del pensament actual: claus i fonaments i anirà a càrrec del catedràtic de Filosofia Moral i Política de la Universitat de València, Jesús Conill.

Julián María va ser un destacat intel•lectual, filòsof i assagista, deixeble d’Ortega i Gasset, autor d’una obra extensa i fonamental, amb més de 50 títols, entre els quals destaca la introducció a la filosofia, el tema de l’home o l’educació sentimental. Marías va reflexionar sobre aspectes que desborden la pura filosofia. Destaquen els seus estudis literaris i sociològics, les seues anàlisis històriques o religioses i, sobretot, les seues meditacions sobre Espanya. Tots aquests aspectes seran tractats en aquestes jornades que coordinen el rector del Seminari Diocesà de Sant Miquel d’Oriola, Ricard Juan, i el cap del Departament de Filosofia del Seminari Diocesà d’Oriola.

Les sessions són lliures i limitades a la capacitat de la sala.

Pròximes cites
16 de febrer a les 20.00 h: “Antropología de Julián Marías”, a càrrec de José Luis Sanchez García, doctor en filosofia i vicerector de la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir de València

23 de febrer, a les 20.00 h: “Hombre y mujer en Julián Marías”, a càrrec de la doctora Juana Sánchez-Grey, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

2 de març, a les 20.00 h: “Laicidad y libertad religiosa en Julián Marías”, a càrrec d’Eudald Forment, catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona.

9 de març, a les 20.00 h: “La muerte y la vida perdurable en Julián Marías”, a càrrec de José Enrique Pérez, de la Facultat de Teologia de València.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464