Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • PRIMERA PROVA DE LA LLIGA NACIONAL D'ORIENTACIÓ, A SANTA POLA

PRIMERA PROVA DE LA LLIGA NACIONAL D'ORIENTACIÓ, A SANTA POLA

L’Ajuntament de Santa Pola i la Universitat d’Alacant han signat un conveni de col•laboració que permetrà, a aquesta ciutat del Baix Vinalopó, acollir la primera prova de la Lliga Nacional d’Orientació, els pròxims dies 12, 13 i 14 de febrer, que és puntuable per al World Ranking Event (prova inclosa en el rànquing mundial de la Federació Internacional d’Orientació).

La prova consisteix en una carrera amb eixida i meta al cap de Santa Pola. Hi poden participar corredors de 12 a 60 anys i s’espera la participació de 150 corredors de tot el món, sobretot del nord d’Europa, Rússia i Itàlia. Segons l’alcalde del municipi, “ja s’han inscrit més de 1.000 esportistes en les 34 categories de totes les edats. Per a la preparació de la prova, el tècnic d’orientació de la Universitat d’Alacant, Santiago del Moral, fa un any que recorre les muntanyes 51 i 68 de Santa Pola, “bosc mediterrani baix, amb grans parcel•les de repoblació, on la carrera és fàcil en una direcció. Té zones de barrancs molt erosionats i en alguns casos tallats infranquejables que cal vorejar, a més de gran quantitat de pedres disperses en gran part del mapa”, explica.

L’Orientació es concep com un esport familiar, per la qual cosa l’Ajuntament posarà a disposició dels participants un lloc d’entreteniment infantil durant les carreres de llarga i mitjana distància. Encara que en principi pot semblar que no es tracta de proves “molt vistoses per al públic”, s’han marcat diversos punts en la carrera perquè els espectadors puguen seguir-la.
La carrera tindrà una eixida individual per categoria. El primer corredor eixirà a les nou del matí del dissabte 13 de febrer per a la carrera de mitjana distància i el diumenge 14 de febrer en la carrera de llarga distància. Cal tindre en compte que una carrera d’orientació consisteix en l’entrega d’un mapa al començament de la carrera a cada corredor, on estan marcats 180 punts dels quals cada corredor haurà de marcar entre 12 i 20 punts de pas distints segons categoria amb l’ajuda de la brúixola i una pinça electrònica. Guanya la carrera aquell que fa el recorregut sense equivocar-se en menys temps. El campió del món d’aquesta prova marca una velocitat de 7 minuts per quilòmetre.

El conveni s’emmarca en el fort impuls que la Universitat d’Alacant està donant a l’esport. En aquest sentit, el rector va insistir en la signatura del conveni, que “a més d’obrir a la societat les seues noves instal•lacions esportives del campus, la UA du la competició fora del campus”. En el cas de l’orientació cal destacar que la Universitat d’Alacant compta amb els actuals campions d’Espanya Universitaris. Ignasio Jiménez Raneda va afirmar que aquest conveni és fruit de “l'excel•lent relació que uneix les dos institucions”, tal com prova el projecte d’investigació CIMAR (Centre d’Investigació Marina de Santa Pola), per a l’educació i divulgació l’ambient marí i costaner.

Tota la informació sobre la prova està disponible en www.uaorientacion.es.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464